Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mayıs '13

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Fizyoterapistlere destek

Fizyoterapistlere destek
 

6225 sayılı mini torba kanun, 26 Nisan 2011 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı. Bu kanunla birlikte 26 meslek yasasına kavuştu. Bunlardan biri de 4 yıl lisans eğitimi olan FİZYOTERAPİSTLİK...

Fizyoterapistlik mesleği ABD'de en iyi 100 meslek arasında 8. sırada, oysa Türkiye'deki sağlık politikaları nedeniyle hakettiği değeri bir türlü alamamaktadır. Şu an yürürlükte olan sağlık uygulama tebliğine göre fizyoterapi hizmetini kimin verdiği belli değildir. Bu durum hizmeti veren kurumlar tarafından suistimale açıktır. Bu durumdan da en çok zarar gören verilen hizmet kalitesine bakılmadan müşteri durumuna konulmuş hastalar ve üniversite sınavlarında yüksek puanlar alarak hayatını bu mesleğe adayan FİZYOTERAPİSTlerdir.

Biz fizyoterapistler artık bu gidişe bir dur demek, 4 yıl eğitimini aldığımız mesleğimizi hakkıyla icra edebilmek, ve bizim yaptığımız işlerle nemalananlardan kurtulmak istiyoruz.

Bunun için bir eylem planı oluşturduk, bize destek olmak için imza kampanyamıza katılmanızı istiyoruz. İmza için;

 http://imza.la/fizyoterapistler-alana-iniyor

Yasaya göre Fizyoterapist, hastalık durumları dışında, kişilerin fiziksel aktivitelerini düzenlemek ve hareket kabiliyetlerini arttırmak için mesleğiyle ilgili ölçüm ve testleri yaparak kanıta dayalı koruyucu ve geliştirici protokolleri belirler, planlar ve uygular. Hastalık durumlarında ise fiziksel tıp ve rehabilitasyon uzmanı tabibin veya uzmanlık eğitimleri sırasında fiziksel tıp ve rehabilitasyon rotasyonu yapmış veya uzmanlık sonrasında ilgili dalın rotasyon süresi kadar fiziksel tıp ve rehabilitasyon eğitimi almış uzman tabiplerin kendi uzmanlık alanları ile ilgili teşhisine ve tedavi için yönlendirmesine bağlı olarak hastaların hareket ve fiziksel fonksiyon bozukluklarının ortadan kaldırılması veya iyileştirilmesi amacıyla gerekli uygulamaları yapar. Hastaların tedavisi yönünden rehabilitasyon ekibinin diğer üyeleri ile işbirliği içinde çalışır ve tedavinin gidişi hakkında ilgili uzman tabibe bilgi verir.

 

 

 
Toplam blog
: 54
: 3369
Kayıt tarihi
: 15.09.07
 
 

Fizyoterapist & Osteopat & klinik pilates mat 1 eğitmeni & PNİ öğrencisi Bir sağlıkçı olarak Türk..