Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Şubat '12

 
Kategori
Blog
 

FLAŞ, FLAŞ, FLAŞ: İnternette Dünya üçüncüsüyüz!.

FLAŞ, FLAŞ, FLAŞ: İnternette Dünya üçüncüsüyüz!.
 

İstatistikler ne derecede  sıhhatlidir, bilinmez. Bizdeki İstatistik Enstitisü’nün adı çıkmıştır. “ Rakamları alt alta kor, toplar, çıkarır, böler. Durur durur, bir daha böler!  Yaptığı budur” denir...Şimdi aşağıda görüleceği gibi adamlar, akıllı. Bir  internet istatistik firması kurmuşlar.

Uluslar arası sahada veri toplayıp rakamlar ortaya koyuyorlar. İşte bu COMSCORE isimli firma, bu yılın Ocak ayında, Avrupa’nın internet kullanımının veri haritasını çıkarmış. Eee, biz, AB’ye giremiyorsak, yine de harita üzerinde Avrupalı sayılıyoruz.

Ne mi olmuş sonunda? Şu bizim Milliyet nokta com nokta te-re var ya. Avrupa’nın en çok ziyaret edilen üçüncü haber sitesi seçilmiş. Hem de 49 Avrupa ülkesi arasından. İyi mi?  Laf aramızda, “Hürriyeti de” gerilerde bırakarak.

Böylelikle Milliyet.com.tr’ nin, Kasım Aralık ve Ocak verileri, birer milyon artarak 11 milyondan fazla ziyaretçisi olduğu saptandı. Kısacası, internetin gözde adresi Milliyet.com.tr, Avrupa’nın en hızlı yükselen haber sitesi oldu. Bunu ComScore söylüyor.Aşağıdaki listeyi tetkik edin. Burada Daily Mail başı çekerken, Hürriyet.com.tr dördüncü, Alman Bild ise, beşinci oldu.Buraya kadar her şey güzel. Bu duruma bizler sevinmeli miyiz? Elbette.

Ama  hangi sıfatımızla? Milliyet.com.tr’nin yan kuruluşu olan, bazen de iç içe giren Blog’ culuğumuzla mı?!  Biz, bir camia’mıyız?  Bir yan kuruluş olan BLOG sitesi, ana gövde Milliyet.com.tr’nin bir parçası değil mi. Evet parçası. O halde?

Baş nereye giderse, kuyruğu da beşinden gitmez mi? Gider! Baş, başını büyük başarılara daldırmışsa, bizler de o başın bir yan kuruluşu olarak bizim başımız da, bu daldırmada payı olmaz mı? Olur. Neden olur? Milliyet.com.tr varlığını, yan kuruluşu olan BLOG’culuk sitesi ile devam ettiriyor. Blog’culuk, ana temaya renk veriyor. Derinlik kazandırıyor, süreklilik sağlıyor, cazibe katıyor, aranır oluyor, yazılarımız, yorumlarımızla, icabında dünyanın çivisini çıkartacak atılımlarda bulunuyoruz. Eeee, bu kadar marifetli bir Blog sitesi, bu başarıdan nasiplendirilir elbette.

Ana kumanda ve yan kumandalı idarelerimiz başları, bilmem ne düşünür bu konuda? Biz Genel Müdürlüğe bağlı bir yan kuruluşuz. Biz her kategoriden kan alır, kan verir,  bir Hızır servisiz. Hala tereddüdüm var. Biz bu başarıdan uzakta mı kalırız?  Mamafih,  derecelendirmede, “ 3 ncü haber sitesi seçilmiş” denirken, ağırlık “haber” üzerine olduğuna göre, ilk bakışta bu başarının dışında sayılırız bizler. Ama bir de şu var. Haberler sistematik olarak  verilirken, bu haberleri okutan, Milliyet.com.tr’yi bir bütün olarak kuşatan yan kuruluşların yazıları, yorumları birer etken sayılamaz mı? Bu saydığımız öğeler, okuyucuyu etkilemez mi? Etkilemesi lazım. Etkiliyor da. Nasıl mı?  

Geçenlerde bloglar kapatılıyor mu? Diye soracak olduyduk. Olur a! Aynı konu vaktiyle defalarca yazıldı çizildi buralarda. Mensubu olduğumuz teşkilatın akıbetinden, elbette haberimiz olmalıydı nihayet. Öyle değil mi? İdare, soru üzerine soru yöneltti bize. " Kapatılıyor" diye kesin ifade  kullanmışız yazımızda. Sevgili İdaremiz, pek çok telefon ve mail almışlar. Yanlış bilgi veriyormuşum. Bu ifadem neye dayanıyormuş? Bize de bildirir misiniz? diye de soruyorlar.. Demek istediğim, buradaki  yazılanlara telefon ve maillerle ilgi fazla. Bu anlaşılıyor. Buna da ayrıca sevindim tabi. 

Önümüzdeki  haftalık haber bültenine bakalım. Bu olayı nasıl verecek, çok meraktayım. Haberi verirken de “ Bu başarıda, siz “Blog yazarlarının”  da katkısı var.  Bu yüzden de mutluluğunuz iki kat artıyor” Denilecek mi, denilmeyecek mi?  “Bir deriden iki tuluk çıkmaz” elbet. Başarı, tek başına Milliyet.com.tr’nindir. Genel Müdürlük, alt kuruluşu olan Blog İdaresine iki satırlık bir yazı ile “ Gazamız mübarak ola” demişse, diyecekse, blog İdaremiz, bu güzel olayı, bu şekilde biz Blog’culara da yansıtır her halde. Yani, bu  başarıya dahil ediliriz. İşin raconu da budur zaten. Ama idare, bu taltifi paylaşırken, bizleri de katmıyorsa, ki, katmayacaksa ve de katmazsa, orasını bilemem.

Blog İdaresi, elinde ne veri varsa,  onları yansıtır bizlere. İnşallah bu haftaki bültende, bizleri de zikrederler. Çok şey mi istedik acep? Yooo. İstemedik. Hakkımızı mı savunduk?  Yoo? Ne hakkı? O İsmail Hakkı, geçenlerde mefta oldu!Şayet, aynı  Genel Müdürlük, kendi sitesinde olayı, alttaki derecelendirme tablosu ile duyuruyorsa ( Ki öyle yapmıştır. Biz de bu tabloyu onlardan aldık) Blok İdaremize fazla yapacak bir iş kalmamış olduğu kanaatindeyim.Ama, yine de ümitliyim. Blog mensupları olarak, bizlere de teşekkür edilir mi Blog İdaresince? Genel Müdürlükten “Tyo” alınırsa tabi

"Acaba diyorum? Hani ya diyorum? Yine kim vurduya mı gittik  diyorum. Ya sabır diyorum. Milliyet.com.tr’den çok alacaklıyız diyorum. Yine de Blog’culuğa Allah zeval veremesin diyorum."

İnşallah bütün bunlar vesvesedir, biz bu sözlerimizle inşallah “utanırız” diyorum. Şimdi bütün gözler haftalık bültende. “Durum değerlendirme ve algılama” notlarını yakın takibe aldık

ŞİMDİ...Evet, Milliyet Blog'la yürüdük biz bu yolları, yağan yağmurda..Verilen payeden, biz blogcular da nasibini alır mı acep bu yağmurlardan?  Yoksa,  "ıslandığımızla mı kalırız.?"  Ne dersiniz, hı?!

Şimdi top, Milliyet.com.tr’ de değil,  "Blog İdaremizde"

Bakaciz!.. Göreciz!..

 

          

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..