Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ağustos '07

 
Kategori
Fotoğraf
 

Fotoğrafçılığı öğrenmenin yollarından biri: fotokritik

Fotoğrafçılığı öğrenmenin yollarından biri: fotokritik
 

Fotoğrafçılıkla uğraşmak, hayatın her yönüyle ilgilenmekle eş değerdir. Hayatın her yönü ile ilgilenmek de, yaşamı daha iyi anlamamıza neden olur. Bu yüzden fotoğrafçılık, kişisel gelişimimiz adına önemli bir faktördür.

Hayata nasıl baktığımızı iyice düşünelim. Farklı bir bakış açısı oluşturmamızın zamanın geldiğini düşünüyorsak ve bunu hayata geçirmek istiyorsak bazı atılımlar yapmamız gerekir. Bu atılımlardan bir tanesi de naçizane önerim olarak fotoğrafçılıkla ilgilenmektir.

Fotoğrafta güzelliği ortaya çıkaran estetik duygusudur. Bir şişenin bile estetik bir yapısı bulunabilir. O da sizin bakış açınıza bağlıdır. Estetik duygusu da izlenimlerle birlikte gelişmektedir. Cennet gibi bir yer de cehennem gibi bir fotoğraf çekebilirsiniz. Ya da bir çöpün içinde estetik duygusu ve anlatımıyla mükemmel bir çalışma çıkartabilir.

Eğer fotoğrafçılığa başlamaya karar verdiyseniz. Size bir önerim var!!!

Öncelikle izleyin, başarılı fotoğrafları takip edin ve en ince ayrıntısına kadar yorumlayın. İşte bunları sanal ortamda yapabileceğiniz bir internet sitesi var. Fotokritik adlı sitede binlerce kişinin yüklediği fotoğrafları izleyip, yorumlayıp gönderdiğiniz fotoğraflara da eleştiri alabilirsiniz. Ciddi bir şekilde ilgilendiğiniz zaman ilk fotoğrafınız ve son fotoğrafınız arasında çok büyük farklar olacaktır. Sitede insanların şevkini arttırabilecek günün fotoğrafçısı yada günün fotoğrafı gibi bölümlerde bulunmaktadır. Ayrıca ünlü fotoğrafçılardan yorum alıp onların fotoğraflarına da yorum yapabilirsiniz. Fotoğrafçılıkla ilgili teknik bilgilerin de yer aldığı bu sitede başarılı işler yapılmaktadır.

Ancak şu vardır ki fotoğrafı yükledim iş bitti! Yorum aldım her şeyi öğrendim! Düşüncesine girmeniz gelişiminizi olumsuz etkiler. Bu sitede öğreniminiz diğer fotoğraflara yapılan eleştirileri okumakla ve onları incelemekle doğru orantılıdır.

Siz tavsiyem fotoğraf göndermeden önce siteyi 3-4 gün iyice inceleyin ve yorumları okuyun. Bundan sonra göndereceğiniz her çalışmada olumsuz yorumları yapmamaya çalışın…

Kendi kişisel gelişiminiz adına önemli bir adım olabilecek bu uğraş sizi belki daha farklı boyutlara taşıyacak nerde mutlu olduğunuzu anlayacaksınız…

Başarılar Işığınız Bol Olsun!!!


Sitenin Adresi:

www.fotokritik.com


Ziyaret etmek isterseniz benim çalışmalarım:

http://www.fotokritik.com/kullanici/?id=1694

Arkeolog
Tuna Akçay

 
Toplam blog
: 26
: 2788
Kayıt tarihi
: 06.08.07
 
 

(M.A.) Arkeolog Tuna Akçay     ..