Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Haziran '08

 
Kategori
Fotoğraf
 

Fotoğrafda Kompozisyon Oluşturma.

Fotoğrafda Kompozisyon Oluşturma.
 

Fotoğraflar videolar gibi akıp giden zamanın bütününü değil sadece bir anının yakalarlar. Anlatmak istediğiniz olayı, vurgunuzu, o anı bakan kişiye göstermek adına sadece bir kareniz vardır. Hal böyle olunca bu kareyi çok doğru doldurmak ve mesajı bakan gözlere net verebilmek, işin en can alıcı noktası durumuna gelmektedir. Bu işin fotoğrafçılık dünyasındaki karşılığı "kompozisyon" dur.

Gelişen teknoloji bugün kullandığımız fotoğraf makinalarını ister kompakt isterse SLR olsun çok yetenekli hale getirmiştir. Öyle ki bu cihazların otomatik ayar modlarıyla fotoğrafçılık adına çok birşey bilmeden sadece kadraj yapıp deklanşöre basarak teknik anlamda çok doğru çekimler yapmak mümkün olmaktadır. Ancak teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin hiçbir makina size görsel anlamda doğru karenin ne olduğunu, yakaladığınız o anı nasıl kadraja aktaracağınızı söyleyemez. Teknoloji ancak yaptığınız kadrajın gerçek görüntüsüne en yakın şekilde fotoğrafa dönüşmesine yardımcı olabilir. O ölümsüz, anlam dolu kareleri yakalayacak sizin gözünüzdür.

"Komposizyon işini muhakkak doğru yapan birileri vardır..!"

diyorsanız, haklısınız ve bilin ki bu isimlerin başında Faruk Akbaş geliyor. Onun kadrajından doğru kareleri ve komposizyonları görmek ve işin püf noktalarını bilmek isterseniz bu kitaba bakmanızı öneririm. "Fotoğrafta Pratik komposizyon" adıyla satışa sunulan bu kitap okuyucu teknik kavramlara çok boğmadan komposizyon oluşturma yeteneğini geliştiriyor.

Saygılarımla.
 
Toplam blog
: 410
: 3283
Kayıt tarihi
: 13.04.06
 
 

Bilgisayar, elektronik, internet alanındaki son gelişmeler. Tüketici elektroniğindeki trendler. Otom..