Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ekim '06

 
Kategori
Haber
 

Fransa, özgürlükler ve akrep

Yeryüzünü özgürlük kavramıyla tanıştırmış modern dünyanın önde gelen ülkelerinden olan Fransa, 12.10.2006 tarihinde meclisinden geçen yasa tasarısı ile ne söylemek istiyor?

Bilindiği üzere Ermeni soykırımı inkar etmeyi yasaklayan bu yasa tasarısı çok tartışıldı. Düşünce özgürlüğüne sınırladığı, tarihsel anlamda üzerinde uzlaşı bulunmadığı gibi içeriksel nedenlerle çok da tartışılacaktır. Ancak asırlık bir konunun bu günlerde alevlendirilmesinin mutlaka bir anlamı olmalı.

Ardı ardına çeşitli ülkelerin gündemine gelen Ermeni soykırımı yasaları bir şeyler anlatmak istiyor.Yoksa bir asır önce yaşanmış olan acıların kimsenin bu kadar umurunda olacağını sanmıyorum.

Çünkü tarih savaşlarla katliamlarla vahşetle dolu.

Acaba tüm bu kakofoninin altında Türkiye nin AB yolundaki ısrarı olabilir mi?

Bilinen bir gerçek var ki AB ne Türkiye den vazgeçmek, ne de onu birliğe dahil etmek istemektedir.

Bunu da zaman zaman bazı kanallardan açıkça dile getirenler olmaktadır.

AB hükümetlerinin siyasi ve ekonomik çıkarları Türkiye den yana tavır almaya, kültürel ve sosyal olguları ise Türkiye yi dışlamaya zorlamaktadır.AB den gelen her türlü çatlak sese rağmen AB yolunda önemli bir mesafe kat eden Türkiye, korkulu rüya haline gelmektedir.Asırlık acıların Türkiyenin AB ile müzakerelere başlamasına paralel olarak Batılı devletlerin parlementolarına gelmesi sadece bir tesadüften ibaretmidir?

Türkiye nin AB kapısını zorlaması öyle bir olgudur ki düşünce özgürlüğünün savunucusu Fransa bir akrep gibi kendini zehirlemek zorunda kalmıştır.

Bilindiği gibi aynı korku AB anayasasının oylanmasında da etkili olmuş ve anayasa haloylamasında onay görmemişti.

 
Toplam blog
: 75
: 1153
Kayıt tarihi
: 03.10.06
 
 

1966 Samsun doğumluyum. KTÜ Mühendislik fakültesi mezunuyum. İzmirde yaşıyorum...