Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Aralık '12

 
Kategori
Futbol
 

Futbol,Aykut,falan filan.

Futbol,Aykut,falan filan.
 

Artık hiçbir şey eskisi gibi olamayacak.


ABD'nin Bağımsızlık Bildirgesi taslağını hazırlayan ve ABD'nin 3.başkanı olan Tomas Jefferson ,Amerikan başkanlığını "muhteşem bir ızdırap" olarak tanımlamış.Başkan Jefferson'un bu sözü üzerinden gidersek, Fenerbahçe Teknik Direktörlüğü için de aynı şeyi söyleyebiliriz.

Aykut Kocaman'ın,"Burayı yaşadım. Ancak artık bunu devam ettirebilecek gücü hissedemiyorum. "sözleri geri dönse bile omuzlarındaki yükü daha da ağırlaştıracak ve "muhteşem ızdırabını"daha da artıracaktır.

Her zaman söylerim,Aziz Yıldırım'ın en büyük hatası Joachim Löw'ü göndermekti.Yerine getirdiği Rıdvan'ı göndermesi daha büyük hataydı.Löw ve Rıdvan hataları yapılmasa belki tarih başka akacaktı ama olmadı.

Bugün Löw'ün ismi Mourinho 'nun yerine konuşuluyorsa tarih haklı çıkmıştır.

Aziz Yıldırım tarihi hatasını tekrar etmek istemiyor olabilir.Ancak Aykut Kocaman gücü tükendiğini söylemişse bence bunun telafisi olamaz.

Aykut Kocaman tarafında ,herşey yolundayken yaşanan 3 Temmuz süreci  yıkıcı bir depreme karşı ayakta kalmak en zoruydu.Bunu başardı.Ancak artçı Alex olayı , Aykut'a sempati duyan ancak Aziz Yıldırım hakkında hayırlı rüya bile görmeyen kesimi de Aykut karşıtı yaptı.Bundan sonraki süreç daha da sarsıcı ve yıkıcı oldu.Her oynanan kötü futbolda,her alınan kötü sonuçta hedef artık Aykut hoca ve Aziz Yıldırım olacaktı. 

Bunlar futbolun gerçekleri ve bunu en iyi bilenlerden biri de Aykut'tu.İstanbulspor'un küme düş(ürül)mesi sürecindeki istifasını da hatırlıyorum.Bayrampaşa Stadının çevresindeki binaların terasından takımını takip etmeye devam etmişti ve futbolcular da bunu biliyordu.Aykut'a o zamanki istifası için herkes hak vermişti.Ancak FB teknik direktörü bir kez ağzından istifa sözünü çıkardıysa,artık geri dönüşü imkansız yola girmiş demektir.Bunu da en iyi bilen Aykut hoca olmalı.

Türkiye'de "antrenör takımı" kavramını kullanan ve her zaman düzgün cümleler kurmaya özen gösteren Aykut Kocaman en büyük hatasını  görevi bıraktığını söylemekle yaptı.Ya mücadele edecekti ya da sezon başında bu işi yapacaktı.Keşke bunlardan biri olsaydı.

Her zaman desteklediğim ve beğendiğim bir spor adamı olan Aykut Kocaman bence hiç teknik direktörlük  yapmamalıydı.Belki milli takım olabilir ama asla  klüp antrenörü olmamalıydı.Platini gibi profesyonel yöneticilik yapmalı.Ya da Beckenbauer gibi antrenörlükten klüp yöneticiliğine,oradan da FB başkanlığına, belki TFF başkanlığına ama asla antrenörlük değil.Çünkü bu kadar düzgün bir kişinin bu kadar bozuk bir düzende ayakta kalması gerçekten imkansız.

Taş olsa çatlar.

Her şeye rağmen göreve devam kararı alırsa da artık bunun bir geri dönüşü olmayacak.Ta ki Aziz Yıldırım devri bitene kadar.Türkiye'de RTE 'nin tek adamlığına ses çıkar(a)mayanların Aziz Yıldırım'ın tek adamlığına çakmalarından midem bulanıyor.Aykut Kocaman gibi düzgün insanların bu bozuk düzen çarkının dişlilerine teslim olmasını da kabul edemiyorum.Bu düzenin değişmesi Aykut gibi düzgün insanların çoğalması gerekli.

3 Temmuz süreci Aziz Yıldırım'ı bitirme ve Fenerbahçe'yi ele geçirme operasyonuydu.Bunda başarılı olunamadı ancak süreç devam ediyor.Aykut'un istifası duvardaki en büyük çatlaktır.Ya bu çatlak tamir edilecek ya da çatlak büyüyerek duvar yıkılacaktır.

Aziz Yıldırım Fenerbahçe'nin bu kumpastan kurtulma savaşında tek yetkilidir ve gücünü bu sürece karşı duranlara yaptığı liderlikten almaktadır.

Bir sözüm de en küçük bir firede "Aykut istifa" ya da " I love you Alex" diyen sözüm ona taraftarlara.Alex Ferguson ya da Arsen Wenger her maçı kazanıp her sene şampiyon mu oluyorlar?ManU ,Ronaldo  R.Madrid'e gittiğinde İngilizler her kötü sonuçta " I love Roni" diye bağırdı mı?Daha önce söylemiştim ,bir kez daha söylüyorum "başınıza Aykut kadar taş düşsün".

Yazımıza Tomas Jefferson'un bir sözüyle başlamıştık.Yine T.Jefferson sözüyle bitirelim:"Hiç kimse kalabalığa arkasını dönmeden orkestrayı yönetemez."Aykut hoca da FB orkestrasını yönetmek için kalabalığa sırtını dönmek zorunda.

 

  

 
Toplam blog
: 242
: 1784
Kayıt tarihi
: 24.06.06
 
 

1970 doğumluyum.Karadenizin bir sahil şehrinden, hayatın güler yüzlü tarafına tutunmak için İstan..