Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ekim '09

 
Kategori
Futbol
 

Futbol yorumu yapamazlar!

Futbol yorumu yapamazlar!
 

Sergen Yalçın, Ahmet Çakar, Erman Toroğlu, Sinan Engin. Futbol yorumu yapamazlar. Çünkü; geçmişlerini dikkatle takip etmeye imkân bulduğumuz hakemler ve futbolcular aslında kendi yaptıklarını ve yapmadıklarını unutmuş olmalılar ki ekranda boy göstermeye devam ediyorlar.

S.Yalçın: Küçümsemek istemiyorum sadece hatırlatma; halıcı çırağıydı futbol oynuyordu keşfedildi Beşiktaş'ta futbol takımında sembol oldu gitmeler ve geri dönmeler arasında büyük kulüplerde futbol hayatını sürdürdü son olarak yeniden Beşiktaş'a dönüp 100 yıl şampiyonluğunda emeği geçen futbolcular arasına adını yazdırdı. Bence futbol geçmişi göz önüne alındığında şu an çalıştığı kanalda yorumcu olmayı hak etmiyor. Üç defa yorumluyor son cümlesi ile yaptığı tüm yorumları çürüterek programı sonlandırıyor.

S.Engin: Hepimiz onu göbeği ile tanıyoruz sağ kanatta hırslı futbolu ve Ankaragücü’nde oynarken rakip filelere 40.saniye attığı golle hafızamızda geçmişi canlanır. “Beşiktaş’ı ben şampiyon yaptım” diyerek gündeme oturdu. Neden? Çünkü transferleri kendi yapmıştı. Yol haritasını da çizmişti takımın. Peki, kendisine sormazlar mı? Güvenç Kurtar Hoca ile Petrol Ofisi Spor Kulübü’nde daha sezonun 3. haftası görevden alındığınızda transferlerini kendin yaptığın o takımın sezon sonu küme düştüğünü ve senin o zaman “Petrol Ofisi benim yüzümden düştü” diyemediğin bir dünyada, nasıl olur da, televizyonda futbol yorumculuğu görevi verilir.

A.Çakar: Galatasaray’ın hiç puan kaybetmediği hakem olarak anılmaktadır futbol dünyasında. Daha önemlisi; Beşiktaş Fenerbahçe maçlarının berabere bitirecek tek hakemdir. Çizgiyi geçti mi geçmedi mi, tartışılan maçın hakemi kendisidir. Mehmet’in vuruşu ile meydana gelmiş pozisyonda skor Fenerbahçe’nin 2-1 üstünlüğü ile devam ederken vermiştir. Bu kararı şimdilerde pozisyon icabı, bulundukları ceza sahası içinde hakemler bile veremezken; kendisi orta saha civarlarından vererek bir ilke imza daha atmıştır. Nasıl olur da; hakemi eleştirebilirsin. Şimdi “ekrandaki sporseverlere yazık!” diye düşünmekteyim.

Erman Toroğlu: Sahalarımızın gür sesli otoriter hakemi diye bilindiği gibi aynı zamanda sertliğe müsamahası ile de nam yapmıştır. Sertliği o kadar abartmıştır ki; Trabzon-Galatasaray maçında Okan’ın ayağının iki yerden kırılmasına sebep olmuştur. Yanlış hatırlamıyorsam Rıdvan Dilmen’in yine bir Trabzon maçında sakatlanarak futbol hayatını sonlandırdığı maçın da hakemidir. Boş zamanlarında Ankara’da Tunalı Hilmi Caddesi’nde cafelere takılıp daha iki gün önce verdiği kararla ilgili sorumuza “doğru söylüyorsunuz” diyerek, kendi verdiği karardan pişman olan bir eski hakem nasıl olur da kondisyon, taktik ve motivasyondan anlamadığı halde atar, tutar, verir, veriştirir. Asıl mesleği kabzımallık olmasına rağmen televizyon ekranında hem de yayın hakkını elinde bulunduran kanaldan konuşmasına izin verilir.

Burası TÜRKİYE bizde buna layık görülüyoruz. Kabul etmiyorum.

Saygılarımla,

 
Toplam blog
: 56
: 642
Kayıt tarihi
: 07.09.09
 
 

22.10.1973 yılı Tokat doğumluyum. Antalya ililnde ikamet etmekteyim. Futbol, hayatımın en önemli ..