Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Şubat '09

 
Kategori
Futbol
 

Futbolumuzun Gidişatı Nereye

Futbolumuzun Gidişatı Nereye
 

Dünkü Galatasaray Kocaeli maçının 2 – 5 ile sonuçlanması, Skibbe’nin yollanmasına neden oldu. Gerçi yönetim Skibbe’yi göndermeye niyetliymiş. Yani dünkü maçı Galatasaray alsa bile bir şekilde gönderilmesi gündemdeymiş (Skibbe'nin o kaşı kalkık bakışını unutmayacağız). Dolayısıyla dünkü sonuç hayırlı olmuş görünüyor ( dilim varmıyor ama belki dünkü sonuç bilinçli olabilir ). Anlaşma sağlanan Bülent Korkmaz’a başarılar diliyoruz. Kalli’nin yanında Bülent Korkmaz şansını iyi kullanırsa, geleceğin Mustafa Denizli’si veya Fatih Terim’i olabilir.

Geçen hafta sonu alınan skorlara bakılırsa Beşiktaş ve Sivas dışında sevindirici sonuç alan olmadı. Sonuçlar, yaşanan ekonomik buhranın futbol dünyamızı etkilediğini gösteriyor. Önümüzdeki haftalar Fenerbahçe Aragones’i gönderip, daha hesaplı bir çalıştırıcı alırlarsa şaşırmayalım.

Düne kadar Anadolu takımlarının şampiyonluğu aslında istemediklerini söylerdik. Çünkü şampiyon olmak kulübe ekstra mali yük getirmekte idi. Ligin ortalarına kadar iddialı olan kulüplerin ligin sonlarına doğru liderlik sevdasından uzaklaşmaları bunun nedeni olarak gösterilirdi. Şampiyon olan takımın futbolcuların değeri artmakta, kendilerini takımda tutmanın zorluğu, şampiyon olan kulübe alınacak yeni futbolcuların dolaylı olarak yüksek fiyatlı olması ve taraftar beklentilerinin artması bütün sporseverlerce bilinir.

Galatasaray’ın UEFA kupasını alması ile neleri yaşadığı hala hatırlanmakta.

Ekonomik buhranın gün geçtikçe artması futbol kulüplerimizi olumsuz etkilediği tartışılmaz. Şimdi böyle bir ortamda şampiyon olmanın bedeli daha artmış durumda değil mi? Teknik direktör zam isteyecek, futbolcular zam isteyecek vs. Kulüp, bilet fiyatlarını artıramayacak, yeni yatırımları askıya alacak vs.

Bordeaux takımının UEFA kupası bizim için ikinci planda demesi boşa değil. İşte bu ortamda İstanbul büyükleri şampiyonluğa geçen yıllara göre biraz daha farklı bakıyor olabilir. O eski iştah yok gibi, peş peşe alınan sonuçlar bunu gösteriyor. Başarılarını küçümsemek için söylemiyorum ama bu sene üç büyüklerin dışında biri şampiyonluğu alırsa şaşırmayalım. Tablo ileriki günlerde daha netleşecek, göreceğiz.

 
Toplam blog
: 487
: 1730
Kayıt tarihi
: 01.04.07
 
 

1965 İstanbul doğumluyum. İTÜ Elektrik mühendisliğinden mezun oldum. Özel sektörde Kalite Bölümünde..