Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mart '09

 
Kategori
Futbol
 

Futbolumuzun önündeki en büyük engel Terim'dir!

Futbolumuzun önündeki en büyük engel Terim'dir!
 

Fatih Terim ve Türk futbolu üzerine


Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın başında bulunan Fatih Terim'e birçok nedenden dolayı antipati duyuyorum; birçok futbolseverin benimle aynı şekilde düşündüğüne de eminim. Bu yazının konusu Fatih Terim'in çizgiyi iyice geçerek Türk futbolcusuna ve Türk futboluna hakaret etmeye varan sözleridir.

Fatih Terim aksini söylemeye çalışsa da, her daim, sakatlanan futbolcuları gündeme getirerek olası mağlubiyetlerin mazeretini yaratmaya çalışıyor. Bu vatandaşa birinin ''DUR'' demesi gerekmektedir. Eline geçen her fırsatta <ı>''x futbolcusu yok, ama mesele değil ya'' demek en basit ifadeyle terbiyesizliktir. Bu ülkede milyonlarca lisanslı futbolcu var. Tabii ki Almanya'da ve İngiltere'de bile önemli bir futbolcunun sakatlığı önemlidir ama Almanya veya İngiltere'nin olası mağlubiyetler öncesinde bu mazeretlere sığındığını hatırlamıyorum.

Değerlendirdiğimiz futbolcu Servet Çetin olsun. Bu ülkede Servet Çetin'in yerine oynayacak en az beş futbolcuyu bir çırpıda sayabilirim. Türk Milli Takımı'nda forma giyen hiçbir futbolcu bulunmaz hint kumaşı değil. Zaten Milli Takım olmanın anlamı da budur. Ne yazık ki, Sayın Terim ve benzerleri bunu çözememişler.

Türkiye'nin eksiklerle veya tam kadroyla İspanya'yı yenmesini beklemiyorum. Ne hüzünlü ki, maçı kaybetmekten daha önemli şeyleri kaybediyoruz. ''Milli Takım'ın kulüpleştirilmesi'' projesi yeni bir aşamaya girmiş bulunuyor. Milli Takım'da kulüp mentalitesiyle sakat, eksik vs. görülmez; bunu konuşmak da son derece yanlıştır. Bu takım ne San Marino, ne Malta. Gücümüzün farkında olmazsak kaybetmeye de mahkumuz...

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..