Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Kasım '21

 
Kategori
Futbol
 

Futbolun Yanlışları

Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu'nun son 4 senede kulübü nereye götürdüğü artık açık ve seçik ortada. Sayın Başkan Ali Koç'u anlıyorum, insan psikolojisidir, bu başarısız dönemden sonra en az bir sezon şampiyon yapıp ayrılmak istiyor. Diğer türlü muhtemelen Fenerbahçe tarihinin sportif açıdan en başarısız başkanı olarak anılma ihtimali var. Bundan daha kötüsü ise ortaya koyduğu hayal kırıklığı.

Başkan ve yönetimi çok büyük hatalar yaptılar ama bunlardan iki tanesi son dört sezondur sürekli tekrarlanıyor. 

1- Doğru hoca seçimi yapmamak

2- Doğru kadro kuramamak

Birkaç haftadır Fenerbahçe takımını seyretmiyorum. Ortada olumlu hiç bir sistem, taktik, oyun görmüyorum. Vitor Pereira'nın ellerinde oyuncak olmuş Fenerbahçe. Aziz Yıldırım'ın yaptığı hatayı tekrarlayıp kendisi ile yola çıkan Ali Beyin Fenerbahçe'ye Vitor'u reva görmesi başlı başına bir sorun. Pereira, ne defansif, ne de ofansif hiç bir kurguyu doğru oturtamamış, fizik gücü çok kötü, saha içinde ne yaptığını bilmez bir ekip çıkarttı ortaya. Bundan daha fazlası da olmayacak. Merak edenler ilk döneminde Vitor için yazdığım ve hepsi de araştırmalara ve analizlere dayalı yazılarımı arşivden okuyabilir. 

Kadroya gelince, yönetimin iş bilmezliğini burada da görüyoruz. Böyle bir kadro yapısı ile haftalarca üçlü sistem oynamaya çalıştı Pereira. Sonra gelen uyarılar ile dörtlüye döndü. Oysa bu kadro yapısı onun için de yeterli değildi. Fenerbahçe kadrosu hiç bir sistem için yeterli değil. Tabi şampiyonluğa oynayacaksanız. 

Fenerbahçe'nin son dört sezondaki fiyasko transferlerine bu sene yenileri eklendi. Daha önce Fenerbahçe tarihinin en kötü transferi olan Samatta'yı kıyasıya eleştirmiştik. Berisha ve Rossi onun da bir seviye altında isimler. Hele Rossi. Fenerbahçe gibi büyük bir kulüp, böyle transferler yapmaz. Yapamaz. 

Uzatmaya gerek yok, Fenerbahçe'de ne taktik ne teknik analize gerek yok. Hoca ve kadro yetersiz. 

Sayın Başkan'a da bir öneride bulunmak isterim. Olmayınca olmuyor Sayın Başkan. Olmayacak da! Mali yapı kötü ancak bu kadar yapabildik diyorsanız, o vakit bırakınız. Aday çıkmıyor diyorsanız, merak etmeyin çıkar. Ne kendinizi ne de Fenerbahçe taraftarını daha fazla üzmeyiniz. Ben dün Pereira'nın başrolünde olduğu acemilikleri izlerken, Berisha ve Rossi'yi izlerken acı çektim. Evet dört senedir kötü futboldan ve yetersiz futbolcuları izlerken acı çekiyoruz. Bunu lütfen bize hak görmeyin. Sizin hayatta pek çok ilgi alanınız, meşgaleniz olabilir, ancak milyonlarca insan için tek ilgi alanı, tek rahatlama alanı futbol. Bu görüntüleri izletmeye hakkınız olmadığını düşünüyorum. 

 
Toplam blog
: 575
: 567
Kayıt tarihi
: 10.05.07
 
 

İlgi alanları ekonomi, para politikası, siyaset, edebiyat, futbol, Türk ve Ortadoğu Tarihi, AB ve..