Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Kasım '19

 
Kategori
İstanbul
 

Galata'da Balık ve Amonyak

Sen ne güzel bir şehir İstanbul, tepelerin, camii' lerin, boğazın, köprü' lerin ile birlikte baş belası trafiğine rağmen nasıl bir güzelsin sen İstanbul. Ama biz ne kadar güzeliz sana karşı bize verdiklerine karşı?

Galata köprüsü, her sabah ve akşam mesai gidiş-dönüşlerimde kullandığım, istanbul' un şah damarı ülkenin en tanınmış yerlerinden önemli eserimiz, dünyanın göz bebeklerinden bir tarafında Topkapı sarayı, sultan Ahmet, Ayasofya diğer tarafın Eyüp sultan, Haliç, bir ucun Kapalı çarşı diğer ucun Galata Kulesi, üzerinde her saniye tüm dünya ülkelerinden insanın yürüdüğü, martı' ların ayrı bir güzellik kattığı ve vazgeçilmezleri balıkçılarımız.

Yine bu sabah seninle yol aldım güne başlarken ve yine güzelliğine hayran kalarak etrafı seyrederek yürüdüm seninle ve maalesef yine kötü görüntüleride gördüm.

Her taraf çöp, etrafa saçılan misinalar, şişeler, soğuk diye yakılan tenekedeki ateşin külleri en uçta her sabah aynı pislikleri toplayan çalışanlar, bir türlü atıklarımızı koyacağımız yerleri tutturamıyoruz, tabi ki bir toplayanı var, görevlisi var ama, mesele birilerinin gelip toplaması değil her direğin dibine çöp poşetleri konulmuşken iki adım atmayıp etrafa saçmak mesele, bunu kavrayamayan bir topluluk var üzerinde hem de çoğu sabit kişiler, sana bu yapılanlar çok acı diyeceğim ama daha acısı bu sabah gördüğüm aslında çok zamanda gördüğüm durum bir balıkçı demek istemiyorum ama elinde olta olunca demekte zorunda oluyor insan, sen nasıl olurda köprüden aşağı tuvalet ihtiyacını görürsün, kendini iyice demir korkuluğuna sıkıştırmak belki bazı şeyleri gizleyebilir ama insanlığın yerlere saçılmış sen o işi görürken bir bayan geçiyor bazen çocuklu bir aile ve o saatlerde yabancı turistlerin tur düzenlediği fotoğraf ve video çektiği öyle bir yerde olacak iş mi hiç. Her direkte bir mobesa kamerası var, peki bununla ilgili bir yaptırım var mı? yoksa olmalı, balıkçılar kendileri çözemiyor belki  o zaman siz çzömelisin mobesa kontrolü yapanlar daha özenli olmalı buna mudahele etmeli.

Galata köprüsü Balıkçısı,Martısı ve Balıkları ile bir kültür eseri buna Amonyak karışmasın, karıştırmayalım. Bireysel olarak müdahele ettiğinizde elinize bir şey geçmez ama çok ters durumlar geçebilir o nedenle çoğumuz sessiz kalıyoruz, başta İBB ya da köprüden sorumlu kurum ile kültür bakanlığının dikkat etmesi gereken ve görmezden gelmeden duruma müdahil olmalarını temenni ediyorum.

 

 
Toplam blog
: 39
: 115
Kayıt tarihi
: 06.09.18
 
 

Gümrükleme hizmeti veren özel şirketin ith.müş.temsilciliğini yapıyorum, mesai dışında vaktimi ai..