Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Kasım '19

 
Kategori
Hukuk
 

Mağdur Boşanan Kadınlar mı?

Süresiz nafaka ile ilgili daha öncede görüşlerimi belirtmiştim. O günden bu güne savunduklarımda eksik bir şey yok ama eklemek istediklerim var.

Kanun ikinci yargı paketinde yasallaşacak gibi, üzerinde durulan sistem en az 2 en fazla 5 yıl boşanan erkeğin eski eşine nafaka ödemesi yönünde, bunun ile ilgili halen bazı sivil toplum örgütü kadın dernekleri, hukukçu ve tam olarak fenimizmin ne olduğunu kavrayamamış feminzmi sadece erkek düşmanlığı sanan güruhlar "süresiz nafaka" diye bir şey olmadığı eşlerden biri ölünce, yada evlenince nafakanın kalktığı yönünde algı yaparak yasanın çıkmasını engelleme içerisindeler. Neden ise boşanan eş mağdur, dul, sokakta dul kadına bakışlardan çalışamıyor vs vs.,  iyide evli olup çalışan kadına çok mu farklı bir bakış var toplumda maalesef her alanda yaşanıyor bu, hangi iş yerinde yada bir toplumda kadına bakış doğru ki, insanlıktan çıkmış ne olduğu belirsin insanların cezasını eski eş' mi çekecek, bu çok saçma bir bakış, sonra mağdur kadın olan kişi evlenince, evlendiği yeni eşide eski eşe nafaka ödüyor durumda olunca bu mağdur kadınımız mağdur listesinden çıkıp soyulacak kaz listesine dikey geçiş yapıyor.

Bu ne perhiz ne lahana turşusu değil mi ? Kaldıki o nafaka alamayan kadın her ay eski eşten gelecek paraya muhtaç bir kadın, eski eşe boyun eğen gururu ayaklar altına bırakılan kadın olarak  mağdur değil mi? Devlet belli süre sonra ben ödeyeceğim diyor, artık kadın her ay tıkır tıkır alacak parasını, eski eş ile evliliği gibi nafaka yüzünden de bir araya gelme yada sözlü iletişime girme durumu kalmayacak, ay sonu kara kara düşünmeyecek param yattımı diye, avukata haraç yedirmeyecek, derneklere aidat yatırmayacak. yani eski eş'ten sebep dul kalan kadın değil, bazı dernek ve hukuk insanları mağdur olacak. Peki ya diğer mağdur kadınlarımız kimler ?

Anne, oğlunu evlendirmiş süresi önemsiz sonunda ayrılmış oğlu ve gelini her ayrılıkta erkek suçlu değil ya ama kanun ve bazı güruhlara göre erkek olduğu için potansiyel suçlu, anne elinden bişey gelmiyor oğlu aldatılmış terkedilmiş ama hayat boyu borçlandırılmış üstüne cezaevine girmiş. Bu anne kadın ama mağdur sınıfına girmiyor neden ? çünkü ondan gelecek gelir yok, harç yok, aidat yok.. he oğlunun nafaka borcundan dolayı emekli maaşından yemek var afiyetle..

Kız evlat, velayet babasında, eski eş bakamam demiş, ayağıma dolanır demiş, evi terketmiş vs çocuklar babada, bu baba kızına bakıyor, eğitim, sağlık gideri vs onu büyütme çabasında asg ücretle belki kirada, nafakayı geciktiriyor sonuç cezaevi, o kız evlad mağdur kadın sınıfına girmiyor, okulda içeceği sütün, meyve suyunun yada parkta gezerken alacağı şekerin parasını annesi alsın, avukat alsın dernekler alsın asıl mağdur onlar...

Peki bu süresiz nafaka savunucuları hiç mi erkek evladınız yok, başına gelirse haksız yere alınan bu ömür boyu haracı oğlunuzda olsa ödeyecek eski gelinim haksız ama mağdur diye savunacak hatta oğlunuzu elleriniz ile cezaevine teslim eder misiniz. 

Erkekleri bu kadar kötülerken bazı kadın kuruluşlarına lafım, sizler bir babaya sahip değil misiniz, gercekten leylek sepetinden mi geldiğinize inandırıldınız merak etmemek elde değil.

Anne ve Kız evlatlarda mağdurdur. Ve süresiz nafaka yasası mutlaka çıkmalıdır. Evlilik süresince değil maksimum 5 yıl yerindedir.

 

 
Toplam blog
: 39
: 115
Kayıt tarihi
: 06.09.18
 
 

Gümrükleme hizmeti veren özel şirketin ith.müş.temsilciliğini yapıyorum, mesai dışında vaktimi ai..