Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Şubat '13

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray:2 -M.P.Antalyaspor:0. aslında, Burakspor 2- MP.Antalyaspor: 0

Galatasaray:2 -M.P.Antalyaspor:0. aslında, Burakspor 2- MP.Antalyaspor: 0
 

 Lider Galatasaray ile halen Lig ikincisi olan  Medical Park Antalyaspor arasındaki  Lig maçı Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’da 10 Şubat Pazar günü saat 20.00’da başladı.

Ligde şampiyonlukla tamamladığı 2011-2012 sezonunun 14. haftasında Fenerbahçe’yi yendikten sonra Süper Final süresince de liderlik koltuğundan inmeyen Galatasaray, 2012-2013 sezonunda Kasımpaşa karşısındaki 2-1’lik galibiyetin ardından gelen Beşiktaş beraberliğinden sonra üçüncü haftada Bursaspor’u yenerek  zirveye yükselmişti.

Maçtan önce, Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, "Galatasaray maçını kazanmak bizi çok farklı yerlere taşıyacak. Bunun için ne yapmak gerekiyorsa elimizden geldiğince yapacağız" demişti.

Fakat unutmayalım ki , sezonun ilk yarısında Antalya'da yapılan maçı Galatasaray 4-0 kazanmıştı.

Takımlar:

Galatasaray:
Muslera, Sabri, Semih, Dany, Riera, Yekta, Selçuk, Hamit, Sneijder, Amrabat, Burak
Teknik Direktör: Fatih Terim

Medical Park Antalyaspor:
Hakan, Koray Aslan, Deniz, Musa Nizam, Ergün, İbrahim D., Uğur İ., Aissati, Emrah B., Isaac, Diarra
Teknik Direktör: Mehmet Özdilek

Goller :

7.dak. Hamit’in frikikten attığı top baraja çarpıp Burak’ın önüne düştü. Burak’ın şutu gol oldu (Galatasaray:1-Antalyaspor:0)
Birinci devre bu sonuçla bitti.
62.dak. Amrabat’ın pasını yakalayan yine Burak sol ayakla çektiği şutla Galatasaray’ın ikinci golünü attı (Galatasaray :2- MP.Antalyaspor:0)

Değerlendirme:

Sezon boyunca sahip olduğu Lig liderliği durumunu koruyan Galatasaray, ligin 21. haftasına en yakın rakibi MP Antalyaspor’un dört puan önünde toplam 37 puanla lider girdi.

Takımıyla birlikte Süper Lig’de son 47 haftanın 45’ini lider tamamlayan Terim, Galatasaray’daki Teknik Direktörlük görevinde  256 haftanın 134’ünde zirvede yer aldı.

Zirveye oynayan iki ekibin TT Arena’daki mücadelesi nefesleri kesti. Galatasaray ve Antalyaspor açısından da bu karşılaşmanın önemi büyüktü. Zira Galatasaray bu maçta yenerse, zirvedeki yerini iyice pekiştirdiği  gibi, en yakın rakipi olan Antalyasporu bir bakıma ekarte etmiş olacaktı. Antalya’nın hesabı ise İstanbul’da bir sürpriz yapıp, Galatasaray’la aradaki puan farkını 1’e indirebilmekti.

-Galatsaray’ın son maçlarında Burak Yılmaz’a yer verilmemesi, hem çeşitli çevrelerde dedikodular yol açmıştı. Hem de Burak tarafından bazı homurtulara… Oysa sayın Terim  işini bilen insan, kimi nerede,ne zaman oynatacağını iyi biliyor. Belli ki , Burak’ı bu büyük maç için dinlendirmiş. Ve Burak  sahaya çıktı, iki kez çaktı ve maçı aldı. Galatasaray-Antalyaspor maçı adeta Burak’la Antalyaspor arasında oynandı.

-Aslında Galatsaray’da  bu maçta kendini göstermesi gerekenler de gerekli görevleri yaptılar. Hamit kendisinden bekleneni fazlasıyla yerine getirdi.

-Fatih Terim’in son zamanlarda Sabri  Sarıoğlu’na olan güveni sürüyor; Sabri de buna yeterli enerji ve akıl dolu paslarla karşılık veriyor.

-Sneijder artık ilk 11’de… Bu maç için ondan çok fazla bir şey beklenemezdi ve görevini yaptı denilebilir. Drogba , kenarda henüz takımı tanıma aşamasında. O da çok yakında cephededir.

-Fatih Terim , artık ne kadar şanslı olduğunu anlamak durumundadır. Nefesini ensesinde hissettiği MP.Antalyaspor’u net bir skorla elimine etti ve arayı rakipleriyle yeteri kadarı açtı. Bundan sonra sahaya daha rahat çıkacaklardır; daha rahat futbol oynayacaklardır.

-Umarım bu rahatlık, Galatasaray’da fazla bir gevşemeye dönüşmez; çünkü rakipler bunu anladıkları anda hiç affetmiyorlar; rakibi hemen ekarte  edebiliyorlar.

Fatih Terim’i seçimleri ve takımın galibiyeti için kutlamak isterim. Burak’ı ise,  “Büyük Futbolcu” olma yolunda attığı adımlar için tebrik etmek gerekir. Çünkü bu futbolcu da bu töz var. Yeter ki, küstürülmesin ve gençliği iyi değerlendirilsin. Fakat bu futbolcunun da öğrenmesi gereken bir önemli futbol kuralı var : Aslında futbolu hakemle oynamaktan kaçınması gerekir. Hakemle didişmek boşunadır.… Görüldüğü gibi uzun boylu itirazlar bir sarı kart getiriyor… Sonrası da tehlikeli. Vazgeçin bu işlerden. Bu da bir ağabey nasihatı.

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..