Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Aralık '08

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray-Beşiktaş…

Galatasaray-Beşiktaş…
 

Galatasaray-Beşiktaş…

Yılın son derbisi için artık birkaç gün kaldı. Heyecan giderek yükseliyor. Her ne kadar “derbi” kelimesi bizde gerçek anlamı ile kullanılmıyor olsa da, ezeli rekabetin yaydığı heyecan dalgaları o takımların taraftarı olmayanları bile meraklandırıyor.

Bu iki güzide kulübümüzde yüz yıllık çınar, ezezli rakip ama ebedi dost. Böyle olunca da bütün futbol severleri ilgi alanı içine alıveriyor.

Daha önceki karşılaşmalarında da gördüğümüz gibi hangisinin kazanacağını önceden bilmek imkânsız. Ama yinede bazı verileri alt alta koyarak bir inceleme yapalım.

Galatasaray:

15 maçta 9 galibiyet alan Galatasaray, 34 gol atıp 17 gol yemiş. Bu da gösteriyor ki gol atmakta çok zorlanmıyorlar. Ama kalelerinde gördükleri 17 gol de müdafaalarının çok da iyi olmadığını gösteriyor. Oyunu karşı alana yıkarak oynamayı seviyorlar. Müdafaa hattını maçın büyük bir bölümünde orta alanda kuruyorlar. Bu sistem onlara hücum etmede avantaj sağlarken, arkaya atılan toplarda çok çabuk olmayan müdafaa oyuncuları yüzünden ciddi pozisyonlar veriyorlar. Karşılarında kapalı müdafaa olunca zayıf olan kanat organizasyonları yüzünden, gol daha çok yıldızlarının becerilerine kalıyor. İçeride oynadıkları 7 maçın 6 sını kazanmış olmaları, bu maç içinde onlara ve taraftarlarına ilave ümit veriyor.

Beşiktaş:

15 maçın 8 ini kazanmış olan Beşiktaş’ın, attığı gol 25yediği 14. Bu da gol yollarında Galatasaray kadar başarılı olmadıklarını gösteriyor. Müdafaaları ise biraz daha iyi gibi. Son dönemlerde çalkantı yaratacak sonuçlar almış olan Beşiktaş, hızlı forvetleri ile Galatasaray savunmasını aşmaya çalışacak gibi görünüyor.

Rakibinin iki puan önünde bulunan ve iç sahada oynama avantajı olan Galatasaray sanki bir adım önde gibi görünüyor.

Ancak Beşiktaş’ın da, şimdiye kadar ne zorları başardığını hep biliyoruz.

Dileğim, tempolu, seyir zevki yüksek, küfürsüz, kötü olaysız bir maç olması. İki güzide kulübümüze de başarılar dilerim.

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..