Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Temmuz '12

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray bu yıl şampiyon olamaz!

Galatasaray bu yıl şampiyon olamaz!
 

Niye mi ? Dinleyin bakın…

Galatasaray 2012 yılı Lig Şampiyonluğundan sonra öylesine gevşedi ki, Kupa’yı adeta Fenerbahçe’ye teslim etti. Yalan mı?

Oysa biraz daha dikkatli ve istekli olsalardı, çift kupa hiç de hayal değildi.

Lig Şampiyonluğu elbette çok büyük bir olaydır. Hele 2011-2012 gibi belalı, şikeli, dedikodulu   yılda bütün bu lafların, sözlerin soruşturmaların semtine uğramadan tertemiz bir alınla Şampiyonluğa ulaşmak hiç de kolay değildi.

Bunun ana nedeni. Fatih Terim’in serinkanlı duruşu ve Başkan’ı Ünal Aysal’ın sürekli Terim’i destekleyen tavrıdır. Yoksa, Futbol Şubesi’nde bulunanların ne kadar bu işten anladıkları ve ne yapabildikleri bu transfer mevsiminde belli olmuştur ve  bu işler Fatih Terim’i DELİ Etmiştir.

Futbol Şubesi yetkilileri yapılması gerekenleri bir türlü yapamadılar.  Şampiyon bir takıma yakışan transferleri gerçekleştiremediler.  Hele hele Hamit’in tam Galatasaray’a gelecekken Fenerbahçe’ye kaptırılması başlı başına bir rezalettir. Yıl sonunda Galatasaray 3. ya da 4.olursa bunun en büyük nedeni olarak, bu transferin yapılamaması gösterilecektir. Çünkü Hamit bir takımı kurtarabilecek bir futbolcudur.

Aslında 2011/2012 sezonunda da Galatasaray ideal bir kadro kurabilmiş değildi. Fakat Terim’in dirayetli yöneticiliği; Teknik Direktörlüğünü bütün takım elemanlarına kabul ettirmiş olması onun lehine çalışmış ve son anda (biraz da Ünal Aysal’ın dirayetiyle…) Şampiyonluk Arslan’ın ağzından alınmıştı.

Ama bu yıl Fatih terim ne kadar bağırıp çağırsa haklı. Gerekenler yapılmıyor. O da elbet delleniyor. Adam haklı…

Bu Dönem şimdilik, Galatasaray’ın yaptığı en akıllıca hareket, eski kaptanı Sabri Sarıoğlu ile anlaşmasını uzatması oldu. Sabri’nin G.Saray’da yapacağı daha çok iş var fakat  Terim bu futbolcunun kulağını bir iyice çekmelidir. Çünkü Sabri giderek futbolu kendi bildiği gibi oynamaya kalkıyor. Fakat futbol bir “takım” oyunudur… Birinin bunu ona anlatması gerekir.

Başka haberler neler var: Stancu Orduspor’a gidiyor. Kasımpaşa’dan gelen yekta hadi bakalım eski evine…Sonra bir sürü dedikodu: Fildişili futbolcu Salomon Kalou' alınacakmış; Alper Potuk ve Assaidi ile de ilgileniyorlarmış ve sarışın, uzun boylu Avrupalı bir santrfor alacaklarmış..! Haberlere bak be… Ne ciddi haberler. Hamit Altıntop ellerinden gitti gidecek uyuyorlar. Altlarından sandalyeyi alsalar haberleri olmayacak.

Hadi bakalım kimleri alacaksınız, göreceğiz. Ayakta uyumayın da!

Eğer bu transferleri taraftarın gözüne girecek şekilde çözümlerseniz elbette Şampiyonluk gelir. Ama...

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..