Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Şubat '14

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray Metin Oktay Aşkına

Galatasaray Metin Oktay Aşkına
 

 

Galatasaray, Metin Oktay’ın doğum gününde Bursaspor’u muhteşem bir futbol ve altı golle mağlup etti. Sarı- kırmızılı futbolcular bütün gollerin adandığı taçsız kral Metin Oktay’ın ruhunu şâd ettiler.

Galatasaray maça 4-3-3 dizilişiyle çıktı. Sağ bekte Eboue, sol bekte Sabri görev alırken stoper mevkiinde Semih ve Hakan Balta yer aldılar. Onların önünde Ceyhun, sağında Melo, solunda Selçuk’tan oluşan üçlü, onların da önünde solda Sneijder, ortada Drogba, sağda Burak Yılmaz’dan oluşan bir üçlü vardı.

Galatasaray’da en gerideki Muslera’dan en ilerideki Drogba’ya kadar herkes mükemmel oynadı. Özellikle Melo, yüzüncü maçında resmen resital yaptı.

Aynı şekilde Eboue de muhteşem bir maç çıkardı ve güzel futbolunu golle süsledi. Sneijder, ilk yarıda üç gol attı. Özellikle attığı ikinci gol çok güzeldi. Burak Yılmaz belki gol atmadı ama çok çalıştı. Muslera kritik zamanlarda kurtardığı toplarla skorun artmasında büyük rol oynadı.

Galatasaray’da en önemli gelişme oynanan futboldu. Sarı- kırmızılılar özellikle ilk yarıda taraftarın beklediği agresif bir futbol oynadılar. Elbette Fenerbahçe’nin yenilmesi ve farkın azaltılma ihtimali de Galatasaraylı futbolcuları şevklendiren bir gelişmeydi.

Galatasaray, ilk yarıda bulduğu 4-0’ın ardından ikinci yarıda oyunu rölantiye aldı. Fakat oyunun hakimiyeti yine Galatasaray’daydı. Nitekim sarı- kırmızılılar bu yarıda da iki gol daha buldular.

Mancini, skor avantajını yakaladıktan sonra Sneijder’i ikinci yarının başlarında çıkararak Hajroviç’i oyuna aldı. Daha sonra da cezalı duruma düşen Drogba’nın yerine haftaya oynayacak olan Umut Bulut’u denedi.

Sonuçta Galatasaray muhteşem bir futbol oynadı ve haklı bir galibiyet aldı. Sarı- kırmızılılar Bursaspor’u resmen sürklase ettiler. Galatasaray tam bir şampiyon adayı gibi oynadı. Bence sezonun en iyi futbolunu sahneledi. Hatta bu maçta ligimizde bu sezon oynanan en güzel futbol oynandı.

Haftaya Eskişehirspor’dan da üç puan alınırsa Galatasaray hedefe tam olarak kilitlenir. Fenerbahçe ise Sivas maçına tedirgin çıkacaktır. Olası puan kaybı sarı- lacivertlileri iyice telaşa sürükler. O nedenle haftaya oynanacak karşılaşmalar ligin kaderinde büyük rol oynayabilirler.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..