Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mayıs '07

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray seyircisi tarihi kara leke ile yaşayacak...

Galatasaray seyircisi tarihi kara leke ile yaşayacak...
 

Türk ulusu için çok önemli günlerden biri olan 19 Mayıs 2007 günü Dünya derbilerinden Galatasaray-Fenerbahçe maçı da Ali Samiyen stadında oynanacaktı. Hafta başından şampiyon olan Fenerbahçe bir kaç gün öncede dansözlü bir eğlence düzenlemişler, herkes 17. şampiyonluğu kutluyordu. Galatasaray ise 2. olabilirse şampiyonlar ligine gitmenin hesaplarını yaparken hesapta olmayan olaylar, seyirci sezon başından beri ezeli rakibi Fenerbahçe karşısında yapılan 17 resmi müsabakanın ki, bunlar futbol, erkekbasketbol, bayan basketbol, bayan voleybol, erkek voleybol, yüzme ve kürek müsabakalarında alınan yenilgiler, ve başarısızlıklar, Fenerbahçe ile oynayacakları sezonun son liğ maçında Türk futbol tarihinde görülmemiş bir sahaya atılan yabancı cisimler(pet su şişeleri, taş, telefon, ve kırılan koltuk parçaları, maytaplar, meşaleler) akıl almaz bir şekilde, sahaya yağmaya başladı. Maç iki kere durdu, hakem içeri girdi. 15 dakika sonra bir daha geldi ama sahaya yağan cisimler bir türlü durmadı. İlginci ise atılan su şişeleri fenerli futbolculara bir türlü isabet etmemesiydi. Bir hayli ilginçti, hepsi Cimbomlu futbolculara isabet ediyordu. Toplam 200bin YTL koltuk kırılıyor ve yakılıp, sahaya adeta yağıyordu, bir yandan da polisle çatışmalar, koltuk fırlatmalar devam ediyor. Bu olaylar 19 mayıs günü Türk futboluna tarihi bir kara leke olarak yazılıyordu.

Bu seyirci ile UEFA kupası alınmamış mıydı?

Nasıl o zaman muhteşem olan seyirci, o gün Fenerbahçe maçında ise yönetime ceza vermek isterken, kara bir leke ile intihar ediyordu. Bu durumlara gelene dek hiç kimse sorgulamadığı yönetim başarısızlıklarını artık sorgulamak zorundadır.

Alınacak ağır cezalar ise hem takıma, hem seyirciye ceza olarak gelecek.Terör heryerde terördür. İster sahada, ister tribünlerde güvenlik görevlisine saladırarak gözünü kör etme derecesine getirerek, ister meydanlarda, ister bir bomba olarak masum halkın içinde kısaca terör her zaman heryerde terördür. Bir de bu tribün olaylarına karışanların çoğunun üniversite mezunu ve üst düzey yönetici olmaları bir hayli düşündürücüdür. Bu da bize olayları önceden hazırlıklı olarak planlandığını göstermektedir.

Yapılması gerekenler...

Bence Galatasaray Türk futboluna damga vurmuş bir takım olarak, kendini zaten toparlar, önemli olan yöneticilerin yapması gerekenler, takımı adam gibi yönetecek yöneticilerin görev başına gelmesidir. Sadece takımın başarısı için çalışacak, aksi takdirde sadece seyircinin gözünde prim yapmak için Fenerbahçe’ye sataşmak veya saldırmakla kesinlikle takım düzlüğe çıkamaz. Bakın Fenrbahçe’ye Başkan sayın Aziz Yıldırım hiç durmadan, neticelere bakmadan alt yapısını sağlam temellere alarak, şimdi 100. yılda ezeli rakiplerine fark atarak kutluyor. Ama daha bitmedi esas olan Avrupada başarı, bunun içinde yapılması gerekenler için daha yolun başındayız. Kadro ve teknik heyet olarak çok daha hazır bir hale gelmek zorundalar diye düşünüyorum.

Neticede bir futbol müsabakası oynuyorsunuz, ama bu maç nasıl üç sonuçtan biri olacaksa seyirci açısındanda çentilmence geçmeli, aksi takdirde kimseye birşey yapamassın, sadece kendine, takımın ve çevrene zarar verirsin, birde zor şartlarda görev yapan güvenlik güçlerine zarar vermekle toplum adına suç işlemiş olursun.

Futbolda şiddete HAYIR...

 
Toplam blog
: 319
: 6405
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..