Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Nisan '14

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray sonunda yine de Fener’i yener..

Galatasaray sonunda yine de Fener’i yener..
 

milliyet.com.tr


 

Galatasaray , (6.4.14; Saat: 19)da , Türk Telekom Arena’da yapılan maçta Fenerbahçe’yi bir kez daha yendi. Orta Hakem Bülent Yıldırım yönetiminde sahaya çıkan  takımlar

Galatasaray: Muslera, Eboue (sonra Sabri), Semih, Hakan, Telles, Yekta, Melo, Selçuk (Veysel), Sneijder(Koray), Drogba, Burak
Teknik Direktör: Roberto Mancini

Fenerbahçe : Volkan, Gökhan (Webo), Bekir, Alves, Caner, Mehmet Topal, Meireles, Kuyt, Sow (Mehmet Topuz), Emre, Emenike
Teknik direktör: Ersun Yanal

Yönetiminde sahaya çıkan takımlar eşit güçte görünüyorlardı, ama Galatasaray’ın çoktandır puan olarak Fenerbahçe’nin çok   gerisine düşmesi ve hatta Lig İkinciliği için Beşiktaş’la çekişmesi,  Galatasaray taraftarlarının morallerini  oldukça etkiliyordu.

Fenerbahçeliler, anlaşma gereğince, rakip sahaya gelemediklerinden dolayı  Fenerbahçe takımının otobüsünü hep beraber selametlediler, onu izlediler. Bu arada , Kadıköy’de Sarı-Kırmızı atkısıyla bir  Galatasaray’lı araba sürücüsüne rastlayan  Fenerbahçe’liler neredeyse adamın, arabasını da kendisini de parçalayacaklardı. Nihayet aklı başında Fenerbahçeliler sayesinde hayatını kurtaran adam arabasıyla kaçacak delik aradı ve sonunda kurtuldu.

Şu fanatikliği görüyor musunuz; insanlara neler yaptırıyor. Bu parti işleri de , futbol fanatiklerinin işlerine benzemeye başladı.  Aman çok dikkat etmek gerekir!

Her horoz kendi çöplüğünde ötse bile, her zaman Büyük Takımlar arasında oynanan Derbi Maçların sonuçları  kolay kolay belli olmaz. Son zamanların formda ve şanslı takımı olan Fenerbahçe günün favori takımı olarak görünüyordu ama ne yazık ki deplasmandaydı ve seyircisizdi… Kuşkusuz bu etmenler , bir maçın kazanılmasında veya kaybedilmesinde çok önemli olmasa bile, yine de hesaba katılması gereken nedenlerdir.

Süper Lig'de 28. hafta öncesi,  Fenerbahçe 60 puanla liderlik koltuğunda otururken,  Galatasaray ise 50 puan ve gol averajıyla ikinci sırada yer alıyordu. Bu maçta Sneijder’in attığı tek golle 3 puan alan Galatasaray’ın hala umudu olabilir mi?  Kağıt üzerinde belki ama hayatta bu sürprizler işe yaramaz. Ama bekleyelim; çıkmayan canda umut vardır!

Galatasaray sahaya çıkarken, Gözler Drogba , Sneijder ve Selçuk’un üzerindeydi. Çünkü artık bir “Yıldızlar Takımı”na dönen Galatasaray’ın çok da formda olmayan elemanlarıydı ve ne yapacakları  fena halde merak konusuydu.

Drogba için, artık gemileri yaktı, eşyalarını bile, ABD’ne gidecek bir gemiye yükledi… Deniyordu. “Onun için artık sahada yalnız dolaşıyor, ayağına gelirse topa vuruyor..” diyorlardı. Ama belli ki Drogba öyle bir insan değil, meslek ahlakı olan ve aldığı paranın karşılığını elinden geldiği ve fiziği elverdiği kadar vermeye çalışan bir insan. Ama fizik.. Kimi söylentilere göre, Drogba  36 değil , gerçek yaşı 39 ‘du… 39 Yaşındaki bir futbolcu istese bile ne kadar koşabilir.

Sneijder de Avrupa’nın İngiltere’nin seçkin futbolcusu, belli ki eski takımı tarafından durmadan geri çağrılıyor; kafası dağınık bir şekilde maçlara çıkıyordu.

Böyle yıldız futbolcuların bir Sezon’dan daha fazla başka bir takımda kalma gibi alışkanlıkları pek yok. Çok çabuk sıkılıyorlar ve bizim futbol alışkanlıklarımıza kolay kolay alışamıyorlar. Ondan sonra haydi eyvallah.

Sneijder’in de bu sezondan sonra Türkiye’de kalacağı kuşkulu… Sıla geri çağırıyor!

Tabii, Galatasaray’da  Yıldız ve yabancı  futbolcular öne çıkınca; bir de bunlara R.Mancini gibi İtalyan Teknik Direktör  eklenince; takımdaki Türk futbolcular huylanmaya başladılar. Bunların içinde geçen sezon çok güzel maçlar çıkaran Selçuk oldu. Galatasaray forması altında adeta yıldızlaşan çok güzel maçlar çıkaran; harika goller çıkaran Selçuk, son haftalarda adeta durdu.. bunda geçirdiği  sakatlığın etkisi olsa bile, yine de bir tatsızlığı olduğu belli. Eskisi gibi, takımı derleyip toplayan, cepheye süren komutan kimliğinde değil. Bu maçta da 85 dak.da sahayı terk etti yerine Veysel sarı girdi.

Oysa , bu takım Fatih terim gitmeden önce Lig’de Birinci sıradaydı… Ondan öncesi de ona kafa tutan takımların sayısı çok azdı.

Kimisi, Fatih gitti böyle oldu , diyerek; her beraberlikten sonra kıyametleri kopartmaya başladılar… Fenerbahçe’yi yendik ama çok sevindik mi? Sanmıyorum…

Fenerbahçe mi? “Batı cephesinde yeni bir şey yok…” Emre yine kırıcılığa ve kabadayılığa devam etti; sarı kart, arkasından kırmızı kart … Ohhh, haftaya  yine tribünlerde istirahat…! Zaten Fenerbahçe’de iki tane dokunulmaz insan var, biri Başkan, diğerini de artık biliyorsunuz. Kısaca , Emre 40. Dakikada takımını  10 kişi bıraktı.

Galatasaray’da her zamanki gibi Sabri Sarı hazır asker. Eboue 67.dak. çıkınca yerine  Sabri girdi.

Ah keşke  32. Dakikadaki  Drogba’nın şutu direkten dönmeseydi… O zaman  sonuç  tadından yenmez olurdu ama… İşte o kadar.

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..