Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Aralık '14

 
Kategori
Kitap
 

Ganimid Savaşçıları

Ganimid Savaşçıları
 

Ganimid Savaşçıları 2002'de yayınlanan ve ikinci baskısı yapılmadığı için yıllardır yok satan bir bilim kurgu romanı..Türklerin Jupiter'in aylarından Ganimid'de bir üs kurup yerleşmesini ve bütün Güneş Sistemi'ni istila edip, Ganimid kapılarına dayanan Galaksi Birliği'ne karşı verdiği mücadeleyi hikaye ediyor.Türk Edebiyatı'nda pek benzeri olmayan "Milli Bilim Kurgu " tezini işleyen Ganimid Savaşçıları, bu denli ilgi görmesine rağmen yayıncısı tarafından bir türlü ikinci defa basılmadı.

Geçenlerde bir kitap satış sitesinde "Nadir kitaplar" arasına giren romanın 30 liraya satıldığını gördüğümde adeta şok oldum.( İlk çıktığında satış fiyatı 3 TL.idi) Bütün amatör yazarların( Profesyonel yazarlar ya kadrolu elemanlardır ya da Orhan Pamuk, Elif Şafak, İskender Pala gibi popüler olmuş  az sayıdaki yazardır) kaderini paylaşarak tek kuruş para kazanamadığım kitabımın bu değere ulaşması beni hem üzdü, hem de sevindirdi.

Üzüldüm çünkü, bu ülkede kitap denen şeyin en zayıf bileşeni yazardır. Yıllarca göz nuru akıtıp, uykularını feda etse bile emeğinin karşılığını maddi anlamda alamaz. Hatta üstüne para isterler. Manevi anlamda da eline geçen tek şey kitabın üzerindeki adıdır.

Sevindim çünkü Türkiye gibi bilime çok fazla değer verilmeyen bir ülkede zaten pek esamisi olmayan yerli bilim kurgu yavaş yavaş bir yerlere gelecek gibi.

Amerika'nın Apollo Programı'ndan çok önce uzayın kapılarını kalemleriyle açan  Jul Vern, İsaac Asimov, Arthur Clark gibi biz de bilim kurgu yazarak Türk Uzay Programına belki ilham olabiliriz.

 

 
Toplam blog
: 343
: 446
Kayıt tarihi
: 19.02.11
 
 

Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi mezunuyum. Teknoloji Yönetimi dalında mast..