Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Haziran '09

 
Kategori
Güncel
 

Garip oğlu garip..

Artık 3 ayı geçti galiba..

Münevver Karabulut ismindeki genç kız öldürüleli. Son zamanlarda vahşice saldırılar, öldürmeler çok arttı. Umarız, bunların nedenlerini ciddi olarak araştıranlar vardır.

Türkiye aslında vahşileşiyor. Bu abartı olmaz.

Neden vahşileşmesin ki? Eğitim yok, aile eğitimi yok, nüfüsun büyük bölümü eğitimsiz ve köy kökenli, salt köy kökenli olunsa yine iyi, büyük şehirler, köy kökenlilerin köy ve şehir sentezini yaratamamış melez bir kültüre sahip yeni nesilleriyle dolu, iş yok, doymamış karınlar, tatmin olmamış libidolar kol geziyor, iş bir disiplindir, üretmek insanı huzura kavuşturur, insanı adam yapar, bunların hiçbiri yok.. Nüfusumuzun şu kadarı genç diye övünüyoruz, oysa bu patlamaya hazır bir bomba. Bunun somut örneği PKK terörüdür. Genç nüfusumuzun bir kesimi orada telef olmuştur.

Bu ülkede kim kime dum duma bir hayat yaşıyoruz. Ben ülkenin yönetildiğini hiç düşünmüyorum. Belki yüzde yirmilik yönetilme payı vardır. Geri kalan kendi dinamiği içinde allah ne verdiyse öyle sürüyor.

Gelelim cinayete, katillerin hala yakalanamamış olması garip değil mi?

Maktülü çöp konteynırlarına atanların görüntüleri var, bunları oraya taksiyle getiren biliniyor.. Olayın saati belli günü belli.. Cinayetin işlendiği ev biliniyor, evde kan izlerine rastlanıyor, aile fertleri orada hala. Bunun dışında olayın 1 numaralı sanığının son günlerde kimlerle konuştuğu biliniyor olmalı, aile fertlerinin konuşmaları biliniyor olmalı.. bilgisayar incelemeleri cep telefonu incelemeleri onlarca ipucunu sağlıyor olması gerekir.. atla deve değil, 1 numaralı sanığın kimlerle arkadaş olduğu çok rahat tespit edilebilir.. maktülün tırnaklarının içinde ve vücundaki kalıntılardan birden fazla kişinin olduğu kesinleşmiş durumda.. şehrin pek çok yerinden mobese denilen kameralar var, buralardan zanlılara ilişkin yeni ipuçları araştırılabilir.

Hala olayın nasıl ve kimler tarafından işlenmiş olduğunun ortaya çıkarılmamış olması garip oğlu garip bir durumdur. Çünkü elde çok önemli doneler vardır. Acaba neden hala çözülemedi?

Acı çektirerek öldürüldüğünü varsayarsak, büyük ihtimal katiller bunu görüntüye de almışlardır. Örneğin kayıp cep telefonu var mıdır? Zanlılardan hangisi artık eski telefonunu kullanmamaktadır? Zanlıların tüm telefonları bu bakımdan incelenmiş midir? Görüntünün çekilip silindiği anlaşılabilir mi bilmiyorum, ama ipucu için her şeye bakmak gerekir.

Bu kadar doneye rağmen hala bir sonucun bulunamamış olması bu işte bir bit yeniği var dedirtiyor.

Eh, bizim gibi bir ülkede bu da gayet normaldir.

Adam canı istemiş öldürmüş; ne var ki ya, zaten ölmeyecek miyiz; çok konuşma kardeşim, babaysan babasın; bi de ne biçim babasın sen ya, kızını sokağa salmışsın.


Garip oğlu garip.

 
Toplam blog
: 467
: 1012
Kayıt tarihi
: 21.10.07
 
 

Ankara'da yaşıyorum. Çeşitli güncel konularda, zaman zaman "Neden olaya böyle bakılmıyor?" diye düş..