Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Nisan '07

 
Kategori
Emlak
 

Gayrimenkul piyasası yeniden canlanıyor

Gayrimenkul piyasası yeniden canlanıyor
 

Bir süredir sitemde gayrimenkul konusundaki bilgilerimi paylaşmak için bir blog oluşturmayı istiyordum, fakat işin doğrusu burada hazıra konmak daha işime geldi. Bilginin paylaştıkça arttığına olan inancımdan, fırsat buldukça Gayrimenkul alım, satım, kiralama işlemleri hakkında bilgilerimi burada yazacağım.

Son günlerde kışın yavaş yavaş geride kalması ve geçtiğimiz baharda yaşanan piyasa dalgalanmasının izlerinin silinmesinin ardından, gayrimenkul piyasası yeniden hareketli günler yaşamaya başladı. İnşaat firmaları yeni projeleri ile tekrardan gazete sayfalarını reklamlar ile dolduruyor. Çok sayıda yeni proje, alıcılar için farklı seçenekler oluştursa da, şehrin merkezinde kalmaktan vazgeçemeyenler için ikinci el portföyler el yakan fiyatları ile vitrinleri süslüyor.

Herkes evini alırken internetin altını üstüne getiriyor, ancak çoğu zaman doğru bilgilere ulaşamıyor. Aynı şey kendi evimizi alırken bizim de başımıza geldi. Eşim ve ben her kafadan gelen bir yorum ile adeta ne yapacağımızı şaşırdık ve bu konuda tecrübeli kişilerin görüşlerine başvurduk. Şimdi çok memnunuz, iyi ki almışız diyoruz. Esasında gayrimenkulde mantık dışına çıkılmadığı sürece yapılan yatırımların alıcının yüzünü her zaman güldürdüğünü görüyoruz. Babalarımız dedelerimiz hep İstanbul'da bir arsa alacaktım, sonra ne yapacağım burası tarla deyip vazgeçtim, keşke alsaymışım şimdi milyon dolar ediyor oraları diye anlatır. Esasında durum hep aynı, 3 yıl öncesine kadar Kurtköy'ün üst tarafları, Formula1 pistinin çevreleri herkese o kadar uzak gelirdi ki kimse oraların yüzüne bile bakmazdı. Oysa günümüzde İstanbul'un hızla büyüdüğünü ve şehirler arasındaki mesafelerin kaybolduğuna birlikte şahit oluyoruz. Yani ileride çocuğunuzu mutlu etmek için bir an önce İstanbul'un kıyısından da olsa kendinize bir arsa, bir konut, bir işyeri edinmeye bakın.

Bu ilk tanışma yazıma burada son veriyorum, yakında daha teknik konularda sizler ile görüşlerimi burada paylaşıyor olacağım.
 
Toplam blog
: 4
: 6557
Kayıt tarihi
: 12.04.07
 
 

Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık bölümü mezunuyum. Gayrimenkul sektöründeki gelişmeleri yakından ..