Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mayıs '10

 
Kategori
İlişkiler
 

Geçmişi didikleyerek bir ilişkiyi nasıl mahvedersiniz?

Geçmişi didikleyerek bir ilişkiyi nasıl mahvedersiniz?
 

Bir ilişkiyi sabote etmenin muhtelif yolu vardır. Bunlardan biri de sevgilinizin geçmiş özel hayatını didiklemektir. İlişkileri sürdürmek emek ister. Halinizden memnunsanız ve bu ilişki size iyi geliyorsa emek verdiğiniz şeyi sabote etmeden önce atacağınız adımların ve gerçekleştireceğiniz eylemelerin faydası olup olmadığını düşünmekte yarar var.

Her ilişkinin kendi gerçekliği vardır. İlk defa bir özel ilişki yaşamıyorsak, birçoğumuzun ayrılıkla sonuçlanmış eski bir ilişkisi, bu anlamdaki bir geçmişi vardır. Bu yaşanmışlar özel hayatımız olup, sadece bizi ilgilendirir. Geçmiş ilişkilerde yaşananları didiklemek amacıyla sorulan sorulara verilen cevaplar sorgucumuzu şaşırtabilir. Her ne kadar özel hayata saygı gösterilmesi konusu genel kabul görmüşse de, kıskançlık gibi yıkıcı duyguların devreye girmesiyle mümkün olamamaktadır. Bu nedenle, maksadını aşan soruların bizi nereye götüreceği belli olmaz.

Ayrıca, insan bir bütün olarak sevilebilir. Mikroskop altına yatırılarak, tahammül edemeyeceğimiz şeyleri kurcalamanın sevgiyle ilgisi yoktur. Bu samimiyetsizliğin ve kendine güvensizliğin tezahürüdür. Başkalarını mercek altına yatırmadan önce duygularınızdan emin olun. Belki de duygu durumunuz sevgi değildir.

İlişkideki iki tarafı ilgilendirebilecek konular; güncel olarak yaşananlar, karşılıklı hal ve davranışlardaki istikrar, sevgi ve saygının olup olmadığıdır. Neticede, geçmiş ilişkilerdeki üçüncü şahıslar artık elalem olduklarından, bu kişilerle yaşananları gündemde tutmanın herhangi bir faydası olmayacaktır.

Yaşam şimdiki andadır.

NOT: Yazım Tedbir abla adıyla lealece.blogspot.com adresinde yayınlanmıştır.

 
Toplam blog
: 9
: 562
Kayıt tarihi
: 06.11.09
 
 

Söz uçar yazı kalır. İktisat mezunuyum. Bir ithalat-ihracat firmasında çalışıyorum. Kisisel gelisim..