Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Aralık '12

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Geçmişinle vedalaş, ruh eşini dilemeden önce...

Geçmişe bir sünger çekip yeni bir hayata başlamak istiyorsunuz. Bu sizi çok heyecanlandırıyor. Bunun için zaman bile koyuyorsunuz. Pazartesi, Aralık ayı, 2013 yılı benim yılım olacak. Ama unutmayın, yeni gözler geliştirmediğiniz sürece farklı bir hayat yaşayamayacaksınız... Yine aynı evde belki yine aynı boş yatakta uyanacaksınız. Yine aynı iş yerine gidip aynı kişilere günaydın diyeceksiniz. Eğer ilişkiniz varsa veya eşiniz varsa yine aynı kişi olacak o, değişmeyecek siz değişeceksiniz. Yeni bir manzara görmek için yeni bir göz geliştirmelisiniz.

Eğer yalnızsanız ve ruh eşinizi bulamadığınızdan yakınıyorsanız şu sözlerime kulak verin. Artık geçmişte bıraktığım anıları veya yanlış insanları, bugün ruh eşinizin hayatına girmemesinin bir mazereti olarak kullanmayın. O kişi ya da o olay, yürüdüğünüz hayat yolunda, arkanızda bıraktığınız bir izden ya da öğretmenden başkası değildir. Çünkü anınız ne kadar üzücüyse o kadar çok şey öğrenirsiniz.

Bu insanların, acı çekmenize neden olan kişilerin hala yaşamınızda olup size acı vermesi ya da onlar için hayırlısını dileyerek, mutluluk dileyerek, kibarca ‘’hayır, teşekkür ederim’’ diyerek hayatınızdan çıkarmak her zaman elinizde. Unutmayın, Nietsche’nin dediği gibi ‘’Kim üzebilir sizi, sizden başka ’’Öyle bir içtenlikle hayır, teşekkür ederim deyin ki bu size öğrettikleri için minnettarlık örneği olsun.

Beni en çok şaşırtan şey, insanların kendilerine acı veren kişileri hala hayatlarında tutmak için ısrar etmeleridir. Yeni nesil zamanın kendilerine kalan bir miras olduğunu sanarak hiç tükenmeyecekmiş gibi hor kullanıyor. Oysa zaman bir dakikasını bile size acı veren kişiyi düşünmekle hercanmayacak kadar değerlidir.

Geçmişinizle vedalaşın. Siz geçmişinizle, sahip olamadığınız insanlarla ve bazı şeyleri en önemlisi mutlu bir ilişkiyi hak etmediğinizle bu kadar meşgulken doğru kişi elinde ‘’Ben senin için doğru eşim’’ yazan bir pankartla bile gelse onu görmeyeceksiniz.

Doğru insanla karşılaşmak için niyetlendiğinizde yapmanız gereken doğru zamanda karşılaşacağınıza inanmaktır. Tarkan’ın o güzel ‘’ben gibi’’ şarkısında dediği gibi; ‘’Çok çekti çok, çok üzüldü çok, habire handı söndu bu yürek, yine de yitirmedi aşka inancını, sonunda yüzüne güldü felek’’ mutlaka dinleyin derim.

Ve doğru eşinizi tanımladığınızda bu Tanrı ile aranızda kalsın. Emin olun ki doğru zamanda o size gelecektir…

Sevgiyle Kalın…

İnci AKTAŞ-Yaşam Koçu Bursa

 
Toplam blog
: 76
: 1085
Kayıt tarihi
: 28.11.10
 
 

İnci AKTAŞ 1984 yılında Bursa'da doğdu. Uludağ Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. İstanb..