Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Eylül '19

 
Kategori
Sosyoloji
 

Geleceği Çalmak..

Diyarbakır'da bir anne oğlu'nun HDP'liler tarafından terör örgütüne dahil edilmek üzere dağa kaçırıldığı iddiası 'fos!' çıktı biliyorsunuz..

Yok öyle bir şey yani..

21 yaşında olan genç çocuk konuyu yalanlayarak şöyle konuşmuş;'Dağa çıkmadım, Diyarbakır'dayım. Zorla halamın torunuyla evlendirilmek istendiğim için evden kaçtım' demiş..

Helal sana Mehmet..

Bu arada genç çocuğun adı Mehmet Akar (adaş)

Karşılaşsam gözlerinden öpmek isterdim doğrusunu istrseniz Mehmet'in, tebrik ederek. Halasını torunu'yla evlilik mi olur muş? Bir kere kan uyuşmazlığı nedeniyle çocuğun engelli doğması ihtimali çok yüksek. İkincisi çok çok yakın akraba evliliğinde duygusal iletişim beklemek yanlış bir durum olmakla birlikte duygusal iletişim abesle iştigaldır.

Kim bilir Mehmet Akar'ın annesi hangi gerekçeyle halasının torunuyla evlendirmek istemiştir. Miras için mi yoksa başka nedenleri mi var bilemiyoruz. Bildiğimiz şey Mehmet'in dağa kaçırılmadığı ve zorla evlendirilmek istendiği için evden kaçmış olmasıdır.

Mehmet Akar şanslı çocuk. Evinden bu yüzden kaçtığı için iyi ki ailesi tarafından kıskıvrak yakalanarak nikah masasına oturtulmadı.

'Şanslıdır' dedim. Çeyrek yüzyıldan daha uzun zaman önce Akar'ın benzerini yaşamış olan bir arkadaşım Akar kadar şanslı olamadı ne yazık ki. Kaçtı ama ertesi günü kıskıvrak götürülmüştü memleketine.

Gerisini ne sizler sorunuz ne de ben söyleyeyim. Sırf ticari kaygı ve tapu meselesi yüzünden arkadaşımın geleceğini çaldılar, üstelik en yakını ailesi tarafından.

Ülkemizde yıllar önce bu tür zorla evlendirilmelerin noktalandığını zannediyordum ama demek ki hala devam ediyor anadoluda..

Çok yazık! Ailelerin çıkarları doğrultusunda çocuklarının geleceğinin önem arzetmemesi çok trajik bir durum.

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..