Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ekim '17

 
Kategori
Eğitim
 

Geleceği Gözünüzde Canlandırın

Geleceği Gözünüzde Canlandırın
 

nedim taktak ödüllendirildi


Hayal gücü insanın en önemli silahıdır; bu yüzden hayal kurmaktan korkmayın. Önemli olan sizi başarıya götürecek hayaller kurmanın yollarını bilinçli bir şekilde uygulamaktır. Ayrıca fizyolojik sağlığınıza önem verin; çünkü başarı, sağlıklı bir vücutla gerçekleşebilir.

Geçmişi gözünüzde canlandırdığınızda, daha önce nere­de olduğunuzu ve ne kadar yol kat ettiğinizi görürsünüz. Planlı hedeflerinize ne kadar ulaştığınızı ve nerelerde hata yaptığınızı anlarsınız. Bu, sizin doğru yolda ilerlemenizi sağlayacaktır. Bir şoförü düşünün... Yalnızca önüne baksa ve dikiz aynasından yararlanmasa nelere maruz kalabilir. Zaman zaman geçmişe bakmak, en az şoförün dikiz aynasına bakması kadar yararlıdır.

Örneğin, ben şu anda geçmişe baktığımda hangi konular­da eksik kaldığımı, neden zamanında bazı konularda azimli ve daha kararlı olamadığımı görüyorum. Ve şunu anlıyo­rum ki, eğer ben zamanında daha azimli ve daha kararlı olsaydım, her şeye farklı gözle bakar ve her şey daha erken gelişebilirdi. Ama bende sinyal uyandı ve bu sinyal daha önceden uyanmasa da hiçbir şey için geç değildi. Ben eğer bunların farkına varmışsam, şimdi daha güçlü, daha azimli, daha kararlı olabilirim ve istediğim noktaya her tür güçlükle de gelebilirim.

İşte benim gibi siz de geçmişinizi ve gelecekte yapmak istediklerinizi temiz bir kâğıda bir-iki paragraf olacak şekilde arzu ettiğiniz geleceğin hikâyesini yazabilirsiniz. Gelecekte yapacak olduğunuz şeyi, yaşadığınız yeri ve sahip olacak­larınızı yazın. Bu sizi hem şimdi, hem de gelecekte motive edecektir... Emin olun.

Geleceğinizle ilgili büyük düşünmekten korkmayın. Büyük düşünmek, kısa süreli başarısızlıklarınıza katlan­manızı kolaylaştıracaktır. Engeller sizi durduramayacaktır ve durdurmamalıdır. Çünkü sizin gözleriniz büyük hedefe kitlenmiş olacaktır. Uzun bir zamandan sonra sevdiğinize kavuşacağınızı düşünün, onu tren garından almaya giderken bardaktan boşanırcasına yağan, sizi sırılsıklam eden yağmur rahatsız eder mi? Hayır, değil mi. Siz sevdiğinize kavuşma­nın heyecanını yaşarken, delice yağan yağmuru, hatta ıslan­dığınızı bile hissetmezsiniz. Aklınızda yalnızca ona kavuş­mak vardır. O anı düşünürsünüz hep. İşte burada olduğu gibi, hiçbir engel sizi yıldırmamalı.

Gözlerinizi kapatın ve kendinizi gelecekte ne yapıyor ola­rak görmek istiyorsanız onu yaparken canlandırın. Sağlıklı bir şekilde koşuyorsunuz, bahçenizdeki çiçeklerle ilgileni­yorsunuz, ya da çalışıyorsunuz. Örneğin hayaliniz küçük bir iş yeri açmaksa, kendinizi açılış gününde müşterileriniz ve çalışanlarınızla selamlaşırken hayal edin. Böylece hayalleri­nizi somutlaştırabilirsiniz.

Hedef ya da hayalinizle ilgili her şeyi öğrenin, okuyun; okurken okuduğunuzu başkalarıyla paylaşın, onlarla konu­şun, dinleyin ve okuduğunuz, paylaştığınız, konuştuğunuz ve dinlediğiniz her şeyi bir de uygulamaya dökerek deneyin.
 

 
Toplam blog
: 53
: 432
Kayıt tarihi
: 22.02.08
 
 

Eğitimle Geliştir Kendini           Eğitimci-yazar olarak halen Kişisel Gelişim, Liderlik, Beden ..