Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Temmuz '10

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Gelecek bir kere daha karartıldı, akkuyu nükleer santrale evet dendi

Gelecek bir kere daha karartıldı, akkuyu nükleer santrale evet dendi
 

Nükleer santrallerin kurulması ile halkın geçim kaynağı olan turizm, hayvancılık ve tarımın bitecek, insan sağlığının bozulacak. Yöre halkı ne kadar karşı gelse de, güçlere güç yetmediği andır bu.

Evet Anlaşma imzalandı. Meclis AKKUYU'da Nükleer santralin kurulmasına onay verdi. Türkiye ile Rusya arasında imzalanan tasarı artık yasalaştı. Vatana millete hayırlı olsun!?.. Ne kadar hayırlı olacağı da aşikar.

Yenilenebilir temiz enerji kaynaklarına yatırım yapmak varken, neden nükleer enerji santrallerine yatırım yapılıyor? Bu ülkenin gelecek nesillerine bırakacağı bir toprak kalmasın diye mi? sağlıklı nefes alımı olmasın diye mi? Ya da belli kurum ve kuruluşlarla olan çıkar durumları mı? Dünya her geçen gün yok oluşa doğru giderken buna engel olunacağı yerde, yardımcı olarak gelecek nesiller yok ediliyor.

Hidroelektrik santraller, güneş enerjisi, jeotermal enerji, hidrojen kaynakları, dalga enerjisi kaynakları, rüzgar santralleri yerine neden nükleer enerji santralleri? Neden kamuoyunun görüşü dikkate alınmıyor?

Ülkemizin yenilenebilir enerji kaynaklarının en geniş ölçüde yaygın, ekonomik kullanım olanakları araştırılmalı, yer altı doğal kaynaklarımızın rezervini ve çeşitliliğini artıracak arama çalışmaları yapılmalı.

Türkiye, çok yüksek iç enerji potansiyeline ve ayrıca, enerji tasarruf olanaklarına sahiptir. Yerel ve ulusal düzeyde büyük bir potansiyel değerlendirilmeyi beklemektedir.

GELECEKTEN ENDİŞELİ BİR DÜŞÜNEN

 
Toplam blog
: 384
: 1684
Kayıt tarihi
: 02.05.09
 
 

Yazmayı, okumayı, paylaşmayı, özgürlüğü seven, "BİLGİ"lenirken, "BİLGİ"lendiren dünya insanıyım. Lai..