Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '16

 
Kategori
Basketbol
 

Gelecek için umut verdi ( Fenerbahçe 96 Cska 101 )

Gelecek için umut verdi ( Fenerbahçe 96  Cska 101 )
 

Fb futbol takımı Denizlispor ile Denizli’de şampiyonluk maçına çıkmıştı. Denizli’de oynanan maç 1- 1 beraberlikle sonuçlandı. Galatasaray futbol takımı şampiyon olmuştu. Bu haliyle hem Fb taraftarı hem de Aziz Başkan büyük bir travma yaşamıştı.

Fb spor kulübü başkanı Aziz Yıldırım travma yaşamasına rağmen erkek basketbol takımı için Ülker ile anlaşma yapmıştı. Bir başkan düşünün ağır bir olay yaşıyor. Sanki hiçbir şey olmamış gibi Fenerbahçe’nin geleceğini düşünüyor.

Başkanın Ülker ile anlaşması Fenerbahçe erkek basketbol takımı için hem maddi hem de basketçi kadrosu açısından önemliydi. Fb bu sponsorlukla paralar kazanacak. Basketbolda daha güçlü kadro oluşturacaktı.

2006/ 2007 sezonunda Fb Ülker finalde Efes Pilsen’i 4-0’lık seride yenerek şampiyon olmuştu. İlerde neler yapabileceğinin sinyalini vermişti. Daha bu başlangıçtı. Yeni Fenerbahçe’nin önünde uzun yıllar vardı. Neden yeni Fenerbahçe diyorum ; çünkü Fb kadro olarak çok değişmişti. Fenerbahçe’ye yeni oyuncular gelmişti.

2007/2008 sezonunda Fb futbol takımı hayal kırıklığı yaşarken basketbol takımı kaldığı yerden devam ediyordu. Türk Telekom’u her maçta sahadan silerek 4-0’lık gibi bir tablo çıkarıyordu. Fb Ülker toplamda 3. Şampiyonluğunu alıyordu. Zaten 1991 yılında Fb’nin bir şampiyonluğu daha vardı. Ülker ile 2 şampiyonluk daha kazandı. Fb Ülker artık doludizgin gidiyordu. Fb ülker’i herhangi bir takım tutamıyordu.

2008 /2009 sezonunda futbolda 4.olmuştu Fenerbahçe. Gözler basketbola çevrildi. Zirvede iki takım iddialıydı. Fenerbahçe Ülker ve Efes pilsen. İki takım arasında gerginlik çıkmıştı. Gazetelerde bir gün Fb ülker, diğer gün ise Efes pilsen bildiri yayınlıyordu. Bu sezon adeta’’ kan davası’’ şeklinde geçiyordu. Bir Efes kulübü sataşıyor. Ona karşılık Fenerbahçe boş durmuyordu. O da bir şeyler söylüyordu. Finalde iki takım karşılaştığında seriyi Efes pilsen 4-2 kazanıyordu. Şampiyonun kadrosunda Kerem Gönlüm’de doping çıkmıştı. Dönemin federasyon başkanı da bunu doğrulamasına rağmen kupayı Fenerbahçe’ye vermemişti. Hadi ! burası ‘’Türkiye ‘’ deyip geçelim buna da.

2009/2010 yılında ise Fb Ülker yine şampiyonluk parolasıyla girmişti. Nitekim de Efes engelini 4-2 ‘lik seriyle geçti. Futbol’da son anda kaçan şampiyonluktan sonra bu birazcık teselli oldu. 2010/2011 yılında Fb futbol takımı Trabzonspor ile şampiyonluk yarışına girdi. Şampiyon oldu. Basket takımı ise Galatasaray’ı sahasında yenerek şampiyon oldu. Seri 4-2 Fb ‘nin üstünlüğü ile bitti. 2011/2012 - 2012 /2013 sezonları basket bol açısından hatırlanmak istenmeyen sezonlardır. 2011 /2012 yılında Fb Ülker lig kupasında çeyrek finalde elenirken, 2012/ 2013 yılında ise çeyrek finale bile kalmadan lig yarışına veda etmiştir. Tabi bunda 3 temmuz'un da katkısı vardır. Sözde şike operasyonu yüzünden Aziz yıldırım hapise girmiş. Bu branşla da ilgilenememiştir.

2013/ 2014 sezonunda Fb futbol takımı en yakın rakibine ( Galatasaray’a) dokuz puan fark attı.

Basketbolda da Galatasaray ile final serisinde karşılaşmıştı. Galatasaray son maça çıkmadı.

Fenerbahçelilere göre ‘’ Gs tarihine kara leke yazdırdı’’. Galatasaraylılarda bundan şikayet etmediler.

Ünal Aysal’ı tebrik ettiler. Sonuçta sahaya çıkmayan Galatasaray hükmen mağlup olurken, Fb ise şampiyon olmuştu. Spor yazarı Ebru Köksaldı yıllar önce de baskette Fenerbahçe’nin rakibi Galatasaray değil. Efes Pilsendir ‘’ demişti. E tabi bir bakıma öyle diyebiliriz. Efes daha köklü bir kulüptür.

Bundan bir sene sonra Karşıyaka şampiyon oldu. Bu şampiyonluk İzmir’de coşkuyla kutlandı.

Fenerbahçe Ülker o sene yürüye yürüye şampiyon olabilirdi. Kulüp dörtlü finali yeterli gördü.

Fenerbahçe, Ülker ile anlaştıktan sonra şampiyonlukları arttı. Basketbol’da voleybol’da sponsorların önemi son 7-8 senede daha fazla görüldü. Tabi sadece sponsor almak yetmiyor. Güçlü sponsor bulmak gerekiyor.

Fenerbahçe 'nin 2016 yılında basketbol'da hedefi en büyük Kupa'da aynı başarıyı yakalamaktı. Bu defa bu turnuva Berlin'de oynanacaktı. Orada Türkler çoktu, Fenerbahçe'miz için avantajdı. Fenerbahçe dörtlü finallere Real Madrid gibi bir ekibi 3 defa yenerek geldi. Dörtlü finaller'de ilk rakip Laboral idi. Laboral'i, Fenerbahçe 88 / 77 yenmişti. İlk defa bir Türk takımı bu büyük turnuva'da  final heyecanını yaşatıyordu. Final'de uzatmaya giden maç'ta Cska'ya biraz da hakemlerin yüzünden yenildi. Olsun, bu sene olmadı ; ama öbür seneler'de çok büyük işler başaracağımıza inanıyorum!

Futbolda  ise bu sene şansızlıklarla geçti. Önce ön elemeyi Uefa'nın kendi isteği ile kaybettik. Shaktar ile oynanan maç'ta Shaktar'lı Fred doping kullanmıştı, her ne hikmetse UEFA bu dopingi görmemezliktan geldi. Haftalar sonra doping kullandığı UEFA yetkilileri tarafından akıllarına geldi. İş İş'ten geçmişti. Vitor Parreria'nın sinirlenmesi adeta 2.plan'da kalmıştı. UEFA kupasın'da da yüzde yetmiş hakemle elendi. Bu da lig kupasına yansımasına rağmen, ligi 2.tamamladılar. Türkiye Kupası'nda finalde mücadele edecekler.

Seneye hem baskette hem de futbolda hakemlerin bu kadar yanlı olacağını düşünmeyerek çok önemli işler yapacağımızı düşünüyorum. Bu arada da Vesley tam dokuz serbest atış kaçırmış. Özellikle Avrupa maçlarında bu tür ayrıntılara dikkat etmek gerekir. Bu tür atışlara çok çalışmak gerekir.

Futbolda, uzun yıllardır maçları şifreli kanallar veriyor. 1993 yılından beri böyle . Futbol’dan sonra baskette de maçları şifreli kanal vermeye başladı. Bu şekilde olduğu sürece insanları spor’dan soğutursunuz. Bari basketi açık kanallar versin. Yakında yelken, kürek, atletizm dallarını açık kanallardan verildiğİni görürseniz şaşırmayınız !

Bu başarı için teşekkürler Fenerbahçe Ülker.

 
Toplam blog
: 386
: 739
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

Eskiden Ergin (yengeç dansı) rumuzuyla yazardım. . Doğruyum, çalışkanım Fenerliyim.   @Ergin Fene..