Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Haziran '16

 
Kategori
Basketbol
 

Fenerbahçe 91 Efes Pilsen 70 ( Spor Kulübü olarak sayısız Kupa oldu. Tebrikler yönetime ....)

Fenerbahçe 91 Efes Pilsen 70 ( Spor Kulübü olarak sayısız Kupa oldu. Tebrikler yönetime ....)
 

resim googledan alınmıştır.


Fenerbahçe erkek basket takımı Efes Pilsen'er takımını 4-2'lik seri ile yenerek şampiyon oldu.

Efes ligi en üstte bitirdiği için ilk iki maç Efes'in sahasındaydı. Fenerbahçe 'nin, Obra'nın hedefi tahmin ettiğim kadarıyla bir maçı kazanmaktı. Zaten bunu başardı. Gerisi çorap söküğü gibi geldi, Fb şampiyon oldu.

Fenerbahçe en büyük Kupa'da da Final oynadıktan sonra bu ligi kazanması çok önemli bir başarıdır. Fenerbahçe 7.lig kupasını aldı. İşin en zevkli yönü de finale Ergin Ataman'lı  Galatasaray'ı yenerek gelmesidir. Eğer kaybetselerdi hem Galatasaray hem de diğer takımlar dalgalarını geçecekti, geçemediler !

Galatasaray Yarı finalin 4.maçını seyircisiz oynamak zorunda kaldı. Seyircili de oynansa, Gs maçı da kazansa da bir sonraki maç'ta nasıl olsa yenilirdi. Gerçekleri görelim. Biliyorsunuz Gs  şampiyonluk maçında Fb 'nin karşısına çıkmadı, tarihi açısından kötü bir olaya imza attı.

Efes Pilsen -Fenerbahçe maçında maç öncesi bayram havası vardı. '' şampiyonluk geliyor ''mesajı verildi. Bir ara 39 sayıya kadar çıkan fark 23'e inse de Efes sonunu getiremedi.  Fenerbahçe, maçlara başlarken yenilerek başlıyor, ondan sonra toparlıyor. Bunu da unutmamak gerekir.





 




Fenerbahçe spor kulübü olarak önemli işler yapıyor. Futbol'da  her sene ilk 2'de oluyor. Derbilerde üstünlük var. Bayan /erkek basketbol şubelerinde, kız/erkek voleybollarında hem Türkiye'de hem Avrupa'da her sene damgasını vuruyor.  Aziz Yıldırım , Aziz Yıldırım'ın arkadaşlarını bu konuda tebrik ederiz.

Daha önce '' Gelecek için ümit var '' adlı yazım'da  da özellikle futbol branşında önümüzdeki 5 senede
sadece yerel anlamda değil , aynı zaman'da  uluslararasında çok önemli işler başarılabilir. Ben inanıyorum, yönetime, Aziz Başkan'a inanan taraftarlar da inanmaya devam etsin.

Tekrar gerçekleri söylemek gerekirse bu karşılaşma da sarı lacivertli kulübün hocası Obra değil de Tanjeviç olsaydı  Fenerbahçe lig de kupayı Efes'e kaptırırdı. Avrupa'da başarılı olamazdı.

Bu zafer de  futbol takımına da yansıyabilir düşüncesindeyim .

Fenerbahçe seyircisi de emeği geçen herkese teşekkür ediyordur . Seyirci önemli bir faktör. Baksanıza ayağa kalkıp takımı alkışladılar.  Çoğu kişi her branşı sahipleniyor.

Seneye, öbür sene ,hatta 4-5 sene Avrupa'nın en büyük kupasında Fb erkek basket takımı acayip işler yaparsa şaşırmayınız.

Artık voleybol'da da yeni işler yapma zamanı gelmiştir.

Taraftara sesleniyorum! Heyyy! Fenerbahçe taraftarı kombine alın, mağazalar'dan eliniz geldiğince alışveriş yapın.  Kimsenin gazına (dolduruşuna) gelmeyin. Bu takım bizim takımımız. Yüceltmek de bize düşer.

İyi günler iyi tatiller.....

 
Toplam blog
: 386
: 739
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

Eskiden Ergin (yengeç dansı) rumuzuyla yazardım. . Doğruyum, çalışkanım Fenerliyim.   @Ergin Fene..