Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ekim '16

 
Kategori
Sosyoloji
 

Gelip gitseler de Almanya’da çalışan işçilerimiz artık Türkiyeli sayılmıyor gibi

Gelip gitseler de Almanya’da çalışan işçilerimiz artık Türkiyeli sayılmıyor gibi
 

Nüfusumuza da dâhil ediyormuşuz bilmiyordum; bazen Türk gibi davranmasalar da sahipleniyoruz. Ama Almanya’daki işçilerimizi artık Türkiye’nin parçası gibi görmeyen bir durum var ortada.

Bir kere çok az gündeme geliyorlar. Saylarını bile unuttuk. Arada sırada gelen işçilerimiz Almanya’dan değil de İstanbul’dan gelmiş sanıyoruz. Almanya’dan geldiğini bilsek “Bir Türk’e gönül verdim” filminde oynatırdık.

İşin ilginç yanı her iki taraf da bu durumdan rahatsız değil. Almanya’da çalışan bir işçimize “Sen Türk değilsin” desem kızmaz belki de. Önceden halk ve özellikle devlet Almanya’da çalışan işçilerimizle (Aslında bu söz de doğru değil, Almanya’daki Türkler denilmeli) ilgileniyordu. Devletin ilgisi malum işçi dövizleri.

Şimdilerde döviz gelmiyor ya da Türkiye’nin ihtiyacı kalmadı; dolaysıyla Türkiye Almanya’daki Türklerle ilgilenmiyor. Almanya’da 3,5 milyon işçimizin yaşadığını seçimde duyduk. Onlar da ülkelerine karşı vefalarını çok güzel gösterdiler doğrusu, 3,5 milyon kişiden 5 bin oy çıktı!

Görüldüğü gibi Almanya’daki Türklerin Türkiye umurunda değil. Memlekete de zaten gezmeye geliyorlar. Onlar kadar İsveçliler de geliyor. İşin garibi bu durum Türkiye’nin de umurunda değil. Yakında Bulgaristan’daki Türkler gibi Almanya’daki soydaşlarımız falan diyeceğiz!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..