Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ekim '16

 
Kategori
İlişkiler
 

Gelişen teknoloji, gerileyen ilişkiler

Gelişen teknoloji, gerileyen ilişkiler
 

teknoloji ve azalan güzel sözler


Şöyle bir dönüp baktığımızda birçok gelenek ve göreneğimizin unutulmaya yüz tuttuğunu görüyoruz. Sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada durum böyle. Dijitalleşen çağ çok hızlı bir değişim getiriyor ve bu değişim birçok alışkanlığı da bıraktırıyor. 
 
Bunlar arasında sevdiğimiz insanlara mektup gönderme geleneği de yer alıyor. Eskiden uzun uzun mektuplar yazar ve bunların içerisinde güzel sözler yazardık. Fakat artık whatsapp, facebook gibi uygulamaların sonucunda kısa kısa cümleler hatta emoticonlar ile anlaşıyoruz. Birbirimize güzel sözler yazma geleneğimiz de sona ermiş gibi gözüküyor. Oysa birbirimizi gönderdiğimiz mektuplar insani ilişkilerimizi geliştirir, dostlarımızın bize daha yakın, sevgililerimizin de daha bağlı olmasını sağlardı. Şimdi eskisi gibi güzel sözler değil, kısa ve anlamsız bir 'slm nbr' mesajlarını okumak için telefon ekranlarımıza bakıyoruz. 
 
Peki bu durumun geri dönüşü var mı? Bu tamamen bizlerin elinde. Gelişen teknoloji her ne kadar bize karşı çalışsa da biz bu kanalları tam da insani ilişkilerin gelişmesi için kullanabiliriz. Yeter ki bunu isteyelim. 
 
 
Toplam blog
: 6
: 79
Kayıt tarihi
: 12.10.15
 
 

Sosyoloji mezunuyum ve siyaset ve spor alanlarında okumayı ve yazmayı seviyorum ..