Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Aralık '10

 
Kategori
Blog yazarları tartışıyor!
 

Gençler geleceğimizdir

Gençler geleceğimizdir
 

Google`dan aldim.


Üniversite öğrencilerinin protestolarını değerlendirirken şu soruya cevap aramakta yarar görüyorum. Gençlerimize iyi bir eğitim ortamı hazırladık da onlar mı bunun kiymetini bilmediler. Gençlerimizin, kalitesiz bir eğitim sisteminde yillarini harcadıktan sonra, üniversiteye sokabilmek icin, dersane dersane koşturtup, ezber makinesine dönüştürüp, Universite diplomasını aldıktan sonra, kendilerini belirsiz bir geleceğin beklediklerinin bilinci içerisinde, üniversiteye girme yarışından başarılı bir şekilde çıktıktan sonra, YOK denilen antidemokratik bir yapılanmanın çatısı altında eğitim mücadelesi verirken, ekonomik sıkıntı içerisinde yarı aç yarı tok günlerini geçirirken, karşılaştıkları baskılar karşısında, genc yaslari ve içinde bulundukları psikolojik durumun etkisi ile, kendilerini ifade edecek demokratik platformlar bulamadiklari için, gençliğin verdigi dinamizm ile anayasanin (madde 34) kendilerine vermis olduğu hakkı kullanmak uzere, eylem gerceklestirmeye kalkınca, baslarina gelenler günlerden beri Turkiye`nin gundemini mesgul etmektedir.

Polisin tutumu emniyetin ogrencilere karsi olan tavrini ortaya sermistir. Bunda Basbakanin soylemlerinin etkisi buyuktur. Aksi taktirde kamuoyunun bunca baskisina karsi iktidarin siddet kullanan memurlara herhangi yaptirimda bulunmamasi, bunun gostergesidir.

Iktidar mensubu basmuzakereci Egemen Bagis`in konuyla ilgili degerlendirmeleri, Avrupaya surekli gidip gelen biri olarak, oradaki ogrenci hareketlerinin nasil gelistigini bilmesi gereken biri olarak, talihsiz bir aciklamadir. Yapilan degerlendirme Avrupa Birligi muzakerelerinin neden durdugunu daha iyi anlatmaktadir.

Genclerimiz ulkemizin gelecegidir. Onlari kiracak, uzecek, yasamdan sogutacak, hayallarini yikacak uygulamalardan kacinmaliyiz. Bizlerde bir zamanlar genc idik. Simdi sira genclerimizde onlardan kabul edilebilinecek isteklerini esirgememeliyiz. Yumurta protestosuna gelince, aliskanlik yapmamasi kaydiyle onlara biraktigimiz Turkiye`yi goz onunde bulundurursak hosgorulmelidir.

 
Toplam blog
: 377
: 711
Kayıt tarihi
: 05.08.06
 
 

Türkiye'yi ve Türk insanını çok seviyorum. Dünyada bütün canlıların yaşam hakkı olduğuna inanıyorum...