Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ekim '12

 
Kategori
Futbol
 

Gençlerbirliği: 3 – Galatasaray: 3, Galatasaray hala sallanıyor.

Gençlerbirliği: 3 – Galatasaray: 3, Galatasaray hala sallanıyor.
 

 Spor Toto Süper Lig'de 8. haftann açılış maçında lider Galatasaray, Gençlerbirliği' maçı için Ankara’daydı.. (19.10.12/ Perşembe) .Maç 19.Mayıs stadında oynandı.

Takımlar :
Gençlerbirliği: Ramazan, Serkan, Aykut, Kulusic, Tosic, Azofeifa, Jimmy Durmaz, Zec, Hurşut, Cem Can, Ekigho
Teknik Direktör: Fuat Çapa

Galatasaray: Muslera, Eboue, Semih, Dany, Hakan, Emre, Melo, Hamit, Amrabat, Elmander, Umut
Teknik Direktör: Fatih Terim

Goller:
Gençlerbirliği :  Dak . 25. Azofeifa ; 65 . Aykut ; 67. Jimmy Durmaz
Galatasaray    :   Dak . 53. Umut  ; 57. Elmander ; 87. Hakan Balta.. attılar.

Değerlendirmeler:

Fatih Terim takımını Ankara’ya götürürken işlerin hiç de kolay olmayacağını biliyordu. Çünkü, Gençlerbirliği son derece kolay gol üreten bir takım .  Gençlerbirliği  son üç resmi maçta rakip filelere tam 13 gol atarken, kendi kalesi gol görmedi.

Buna karşılık Galatasaray son maçlarında hep hayal kırıklığına uğradı. Bu bakımdan Terim bu maçı çok ciddiye alıyordu. Gençlerbirliğinin durumu çok iyi idi ve Galatasaray’ı yenmesi halinde Puvan Cetvelinde Galatasaray’ın üzerine çıkacaktı.

Üç büyüklerin yaptıkları  pahalı transferler dolayısıyla  bu Sezon gayet rahatlıkla maçlarını alacakları beklenirken kazın ayağının öyle olmadığı çok çabuk anlaşıldı.

Belli ki Anadolu takımları da  belki pahalı değil ama , akıllıca transferler yapmışlar ve takımlarını  alt-genç  takımlarından  beslemişlerdi.

Özellikle Orduspor, Kasımpaşa, Eskişehirspor ve nihayet Gençlerbirliği … hiç de yenilir yutulur takımlar olmadığını  en kısa zamanda gösterdiler ve üç büyükler en kısa zamanda terse-forse olarak pabucun oldukça  pahalı olduğunu anladılar..

Diğer yanda Milli Takım maçları ve zor  taşra deplasmanları üç büyüklerde bir çok as oyuncunun  yaralanmasına ve takımlarını yalnız bırakmalarına yol açtı.

Örneğin bu maçta , Galatasaray’ın Selçuk’a ne kadar  çok ihtiyacı vardı. Selçuk oynayamadı. Bir ses de içimden acaba oynamak mı istemedi, diye soruyor.  Ama buna inanmak istemiyorum. Selçuk’un bir buruntusu var ama , İnşallah bu  ilerde bir soruna dönmez.

8.Haftaya’da lider olarak giren Galatasaray’ın durumu, bu haftadan sonra değişecek mi, göreceğiz.

Fakat , Galatasaray’ın kendisini toplamasının gerekliliği belli. Sakatlar hızlı bir şekilde iyileştirilmeli. Takım kendisini toplamalı ve en önemli olan takımın morali yüksek tutulmalıdır. Daha dananın kuyruğu kopmadı. Öteki takımların  (üç büyükler..) da durumları hiç de iyi değil. 

Hele Beşiktaş’ın başı büyük Quaresma ile iyice dertte… Sonunda , Hiç maç oynamadan  Beşiktaş’ı  iflas ettirip, çekip giderse hiç şaşmam.

Başlangıçta bu Büyük Takımların akılları nerde? Hep sonradan mı geliyor…

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..