Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Kasım '17

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Gençlerle Anlaşmanın 10 Fomülü

Gençlerle Anlaşmanın 10 Fomülü
 

gençler


GENÇLİK BAŞIMDA DUMAN

1. Sevgili anne babalar onları siz doğurmuş, bakıp büyütmüş olabilirsiniz ama onlar sizin bir uzantınız değil. Birey olarak kabul edin gençleri.

2. Konuşmalarına müsaade edin, tepki göstermeden can kulağı ile dinleyin onları. Yargılamayın, Eleştirmeyin, Nasihat etmeyin.

3. Fikrinizi soruyorsa söyleyin. Ahkam kesmeyin. Siz siz olun "benim zamanımda" ile başlayan cümleler kurmayın.

4. Hoşlanmadığınız bir davranış içerisinde ise, o davranışı yaptığında sizin ne hissettiğinizi söyleyin. 

5. Hatasız kul olmaz demiş Orhan Baba. Çocuklarınızın hatasız olmasını beklemek en büyük hatadır. Siz siz olun yaptığı hataları yüzüne vurmayın.

6. Gençler övülmekten, takdir görmekten hoşlanır. Kim hoşlanmaz ki? Sürekli bir açığını bulup onu bozmak yerine güzel sözler söylemeyi deneyin. "Güzel söz yılanı deliğinden çıkarır "demiş Atalarımız. Siz bile inanamayacaksınız olumlu yönde değişmelerine.

7. Ailece alınacak bir kararda fikrini sorun, önerilerini can kulağı ile dinleyin.

8. Ailece bir araya gelmeye özen gösterin. En azından bir akşam yemeğinde, kahvaltıda. Hep birlikte gelecek hedeflerinden bahsedin. En son ne zaman konuştunuz çocuğunuzla? Nelere en çok kızdığını nelerden hoşlandığını biliyor musunuz?

9. Başına gelebilecek en kötü olayda bile sizin arkasında duracağınızı bilmesi çok önemli. Size güven duymasını sağlayın.

10. O yaşa bir daha asla gelmeyecek, bir sürü gereksiz dertlerle ve sıkıntılarla onu yormayın. Bırakın Gençliğini yaşasın. Kendi gençliğinizde yapamadığınız şeyleri onun yapmasını kıskanmayın, destekleyin.

Çocuğun yüksek notlar alıp okulunda çok başarılı olmasını istediğimiz kadar, İÇ HUZURU, KENDİ İLE BARIŞIK,  MUTLU bir insan olmasının ne kadar önemli ve değerli olduğunu biliyor muyuz?

 
Toplam blog
: 306
: 1007
Kayıt tarihi
: 29.01.08
 
 

Çevre Mühendisiyim. Kitap okumayı, film izlemeyi, yazı yazmayı seviyorum. 2 erkek çocuk annesiyim..