Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ocak '20

 
Kategori
Cinsel Sağlık
 

Genital Bölge Kararması

Genital Bölge Kararması Sorunu Tarihe Karışıyor

Kadınlar için genital bölge kararması fiziksel açıdan kötü bir görüntüye neden olduğu gibi psikolojik açıdan da kişi olumsuz etkileyen bir durumdur. Genital bölge kararması, cinsel ilişki sırasında tedirginliğe neden olabilir. Bu durum zamanla sizi cinsellikten soğutabilir. Hassas cilt yapısına sahip olan kadınlar hijyene çok dikkat etmeli, genital bölgelerini temiz ve kuru tutmalıdır. Yanlış iç çamaşırı tercihi yüzünden oluşan terleme genital bölgede kararmalara sebebiyet verebilmektedir. Ayrıca genital bölgede kullanılan kozmetik ürünleri, jilet kullanımı hatalı epilasyon kararmalardan kaynaklı kararmalar olabilmektedir.

 

Genital Bölge Neden Kararır?

 

Östrojen hormonlar: Östrojen hormonlarda artış olması gebelik ve doğum nedeniyle östrojen hormonlarında artış olması;  güneş ışığının da etkisiyle renk pigmentlerinin harekete geçmesine sebebiyet verir. Genital bölgeye güneşin ışığı ve ısısından korunmak amacıyla harekete geçen melatonin hücreleri, genital bölgede kararmalara sebep olur.

 

Doğum kontrol hapları: ilerleyen yaş ile birlikte cilt yapısında oluşan değişiklikler, cilt kuruluğuna ve genital bölgede kararmaya neden olabilmektedir.

 

Genetik nedenler: Cilt yapısınınkalıtsal olarak yatkın olması

 

Gebelik ve doğum: gebelik ve doğum sonrasında genital bölgede meydana gelen kararmalar olabilir.

 

Hormonal bozukluklar: hormonlarda ani gelişen düzensizlikler hormonal hastalıklar ve bunun tedavisi ile ilgili ilaç kullanımı.

 

Diğer Nedenler;

  • Yumurtalık kistleri
  • Vitamin eksiklikleri
  • Böbrek üstü bezlerinin aşırı çalışması
  • Genital bölgede oluşan enfeksiyonlar
  • Düzensiz beslenme ve hızla kilo alıp verme.
  • Genital bölgede kullanılan kozmetik ürünler ve ya bu bölgede yapılan cerrahi girişimler

 

Genital Bölge Kararması Tedavi Yöntemleri

 

Genital bölge kararmalarında estetik kaygılarına karşı uygulanan en etkili tedavi yöntemlerinden biri olan ameliyatsız genital estetik tedavi yöntemleridir. Oldukça ağrısız ve acısız bir işlem olan Lazerle genital bölge beyazlatma işlemleri ciltte kararmalara ve renk değişimine sebebiyet veren melanin pigmenti hücreleri yok edilmektedir. Lazerle yapılan genital  bölge beyazlatma işlemi sonucunda ise  genital bölgedeki renk kararması ortadan kalkarak, cildin çok daha  canlı ve genç bir görünüm sağlamaktadır.

 

15 dakika süren Lazerle genital bölge beyazlatma işlemi lokal anestezi altında Tek seans yeterlidir. İşlem sonrası hasta gündelik hayatına kaldığı yerden devam edebilir. Kesi olmadığından işlem sonrasında kanama, iz kalma gibi komplikasyonlar beklenilmez.

 

Diğer Yöntemler Şunlardır;

 

Genital bölge kararması için beyazlatıcı  kremler kullanabilirsiniz. Tabi bu öyle kulaktan dolma bilgilerle değil de doktorunuzla görüşerek karar vermeniz önerilir.  Yine genital bölge beyazlatma karbonat ile yapılan karışımlar bunları da doktorunuza danışmadan kullanmamalısınız.

 
Toplam blog
: 10
: 141
Kayıt tarihi
: 12.10.19
 
 

Esra Demir Yüzer hayatı tıp alanında ilk olarak Siirt Merkez Demirkaya Sağlık Ocağı'nda pratisyen..