Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ağustos '13

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Gerçeğin peşinde

Gerçeğin peşinde
 

Merhaba sevgili dostlarım;

Hissettiklerimi sizinle paylaşmak ve bir sebeple dahi olsa hayatınıza dokunmak, aslında hep düşündüklerinizi bir de benim penceremden size sizi yansıtmaktı ya ve sizlerden bir ricam vardı bu kişisel gelişim macerasında hep bereaber sağ elinizin işaret parmağının ucundan siz istediğiniz sürece beraber aydınlanacağımız adına... Yol arkadaşlığınız için sonsuz teşekkürler ve yaşattığınız değişim için.

Yaşadıklarımız sizce değişim mi? Yoksa tekrarlardan oluşan skeçler üzerine mi kurulu? Değişim olurken beklemek nasıl bir duygu? Gerçekten geçmişimizi geleceğe taşırken, bilgi birikimimizi ve deneyimlerimizi yansıtırken ki bekleyiş ne kadar samimi? Gelecek geçmişin devamı mı olacak, yeni bir oluşum mu gerçekleşecek? Bunu nasıl anlayacağız? Falcı, büyücü ya da adı her ne ise hayat literatürümüzde yoksa bunun tam karşılığı. Ne peki bu? İçime doğdu da deriz kimi zaman. Nedir içimize kadar işleyip bunun hayalini kurarken gerçekleşen?

Bizim yaradan ile kurduğumuz gizli bir ilişki mi? Beklemeye değiyorsa beklenen şey güzeldir. Onu güzel kılan ise tamamen bizim imgelem gücümüzdür. Güzel, heyecanlı ve keyiflidir de beklemek.

Neleri bekledik?

Neleri beklerken?

Umduğumuz ile bulduğumuz gülerek karşıladılar mı birbirlerini beklerken kendilerini? Ben şuna inanıyorum; yaşadıklarımız gerçekse, bütüne özelse, hesapsızsa ve büyümeye odaklıysa o zaman evren çok cömert davranıyor. Bir bakıyorsunuz ki beklediğiniz ve umduğunuzun ötesinde hayat size değişim sunmuş.

Evetleriniz, hayırlarınız siz olmuşsunuz.

Öyle ya evetlerimiz ve hayırlarımız değil midir bizi bütün yapan. Bir iken biz olmayı öğrenme sanatı değil midir bütün olmak? Yaradan'a ulaşmaktır. Huzurdur. Dinleyebilmektir kimi zaman. İnançtır. Şükretmektir. Var olmaktır. Nefes almaktır. Zevk almaktır. Zirvede olmaktır. Hatta zirvede kalabilmeyi başarmaktır. Basitleşmektir. Uyumdur. Özgürlüktür. Kısaca bütün olmak; yaşamak ve yaşatmaktır. Can'a özeldir.

Yunus Emre'nin de dediği gibi, ''Yaradandan ötürü yaratılanı sevmek'' tir.

Özü ilahi aşktır.

Size neyin iyi geldiğini düşünün. Kendinizi öyle kodlayın ki bilinçaltınıza, bedeninize hatta her hücrenize işlesin. Ve sonra karşısına geçip izleyin. Arzularınızın; düşünce gücünüz ve inancınızla nasıl gerçeğe dönüştüğünü. Gerçekliği hissedin ve onun peşinden gidin. Öyleyse ne duruyorsunuz? Biz olmak, bütün olmak için sadece kendimize inanmaya ihtiyacımız var.

 

Sevgiyle Kalın.

Yaşam Koçu

Şelale Bilgiç Uruk. 

 
Toplam blog
: 40
: 250
Kayıt tarihi
: 29.05.13
 
 

15.04.1981 Ankara doğumluyum. Akademik hayatım bittikten sonra kendimi mutlu hissettiğim ve görme..