Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Haziran '14

 
Kategori
Haber
 

Gerçek mi yoksa K-kendilerini mi kandırıyorlar

Gerçek mi yoksa K-kendilerini mi kandırıyorlar
 

Bu nasıl bir hesaptır


Hani insan hiç umudunu kaybetmez ya. Bu laf en çok Sayın Bahçeli ve Kılıçdaroğlu için geçerli galiba. Ya da tarihin gerisinde kalmış siyasetçiler için desek daha iyi olur.

Hatırlıyor musunuz bilmem. Eskiden siyasetçiler ne söylediklerini bilmezler uçuk kaçık şekilde ağızlarına ne gelirse konuşurlardı. Dün dündür kelimeleri çok meşhurdur. Olmadık hayeller peşinden koşarlar Halkı da buna inandırmaya çalışırlardı.

O zamanki siyasetçiler ya söylediklerine inanmadan sadece Halkı kandırmak için konuşuyorlardı ya da söylediklerine kendileri de partilileri de inanıyor ama Halk bunlara asla kanmıyordu. Belki mecbur oldukları için aralarından birine oy veriyorlardı. Bu düşünce belki de siyasetçilerimizi daha hayal perest ve daha uç fikirlere götürüyordu.

Yıllar geçti, düşünceler, insanlar değişti ama bizim eski moda siyasetçilerimiz hiç değişmedi. Onlar hala uç fikirlerde dolaşmaya devam ediyorlar. Bunu anladık ama hala bu saşma düşünceleri Halkın kabul ettiği düşüncesinden neden kurtulmamışlar onu anlayamadım.

Acaba kendileri gerçek dünya ile yüzleşmekten korkuyorlar mı? Birileri bunlara gerçeklerin daha farklı olduğunu anlatyması ve bu gerçeklikle yüzleşmede yardımcı olması lazım. Zira bu korkular bir travma yaratabilir onlarda. halk artık yemiyor bu palvraları, sizler bu uçuşla THY bile geçtiniz. Artık inme zamanı geldi. Ama kontrolsuz değil kontrollü inmelisiniz.

Seçimlerden gerekli dersleri çıkartmayanlar, farklı hayallerin peşinde koşup yeni maceralara açılma peşinde. Kendi kaybettiği seçmenlerin değil kendisine oy vermeyen seçmenlerin kendisine kaydığını nasıl düşünmekte acaba. 

Partiler arasında seçim birlikteliği yaşanabilir. Bu doğaldır ama olmayan seçmenlerin kendisine oy verdiğini düşünmesi biraz gariptir. Ya da taşıma seçmenle seçim kazananların başka meydanda gürlemesi ne alaka. Tüm bunları yapan siyasetçilerle ülkemiz daha ne kadar gider bilemiyorum. 

Ülkemiz için hayırlısı.

 
Toplam blog
: 196
: 493
Kayıt tarihi
: 28.06.07
 
 

Doğayı seviyorum. Onun içinde yaşamayı ve güzelliklerini tatmayı seviyorum. Yaşamayı ve hatta ölü..