Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Haziran '14

 
Kategori
Spor
 

Kirli hesap

Kirli hesap
 

Milli Takımda Nasıl Hocalık Yapacaksın?


Dün akşam Türkiye için kara bir lekeydi. Bu lekenin baş aktörü GS Yöneticiler ve Ergin Ataman'dı. Ama neden?

Şimdi bir düşünün. GS köklü bir kulüp, şimdiye kadar ne maçlara çıkmışlardır. Yunanistan'da, Sırbistan'da ve bir çok deplasmanda. Nice olaylı maçlarda oyun oynamışlar ve mücadele etmişlerdir. Bir gün sahadan çekilme olayı yaşanmış mıdır? Hayır.

Peki şimdi neden? Maçları takip ettiğim kadar daha önce oynanan maçlarda fazlasıyla sakin maçlardı. Ergin Ataman'ı saymazsak. Bir hocaya yakışmayan tavırlara girmiş ve tarafları kışkırtmak için elinden geleni yapmıştır. Belki motive amaçlı yaptı. Gerginlikten faydalanarak maçları alacağını düşündü.

Ama GS yönetimi tarihi bir hata yaparak maça çıkmama kararı aldı. Bu karar Türk Basketbolu için kara bir lekedir. Federasyonun bu olay karşısında en ağır kararı vermesi gerekmektedir. Aksi takdirde her önüne gelen bu silahı kullanacaktır.

Bu maça çıkmama olayı burada bitirilmeli ve GS en ağır ceza ile cezalandırılmalıdır. Bu Türk Basketbolu için gereklidir. Kimse kurumlardan kendini üstün tutamaz. Kurumlar bir kez taviz verirse ortalık duman oluyor. Tıpkı futbolda olduğu gibi. Bunu bir kez yaşadık bir daha yaşamayalım.

Takımlarımıza sesleniyorum. Siz kimsiniz ve kendinizi ne zannediyorsunuz. Sizler kurumların üzerinde değilsiniz. Gerekirse tüm takımları benliğimizden sileriz. Kendinize gelin. Ülkemizi gülünç durumlara düşürmeyin. Federasyonlar artık kuralları sert bir şekilde uygulamalı ve hakimin kim olduğunu göstermelidir.

Takımlar dışarıda kedi içeride baş kesen olmamalıdır. Yabancılara gıkınız çıkmaz içeride dayılanırsınız. Ülkemiz kurumlarıyla ayaktadır. Herkes haddini bilecek hadsizlik etmeyecektir.

GS yöneticilere ve çalıştırıcılara bu kara lekeyi ülkemize layık gördükleri için yazıklar olsun. Ergin Ataman Milli takımın başında kaldığı müddetçe Milli Takımı da spor sever olarak tutmuyorum. Kendisi hangi yüzle bu görevi yerine getirecek ve sahasına çıkmadığı sporcuların suratına nasıl bakacaktır?

 
Toplam blog
: 196
: 493
Kayıt tarihi
: 28.06.07
 
 

Doğayı seviyorum. Onun içinde yaşamayı ve güzelliklerini tatmayı seviyorum. Yaşamayı ve hatta ölü..