Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mayıs '07

 
Kategori
Astroloji
 

Geyik burcu 1. ( 21 Mayıs- 20 Haziran )

Geyik burcu 1.  ( 21 Mayıs- 20 Haziran )
 

Mısır Ekim Dönemi

Uğurlu Taşı: Yosunlu Akik: Kalsedon ya da kristal kuvarsın damarlı bir türü. En sık görüldüğü yer: Nehir yatakları. Günümüzde en sık rastlanan türü : Beyaz veya mavimsi beyaz kuvars içinde yeşil ya da siyah “ yosunlu” olanı . İyileştirici özelliği : Sarkaç olarak bedenin sağlık durumunu belirler, gözlere iyi geldiğine inanılır.

Taşın içinde ince bir bitki görüntüsü olduğundan maden ve bitki alemlerini birleştirdiği ve onu taşıyanların her iki alemi de daha iyi kavradığı söylenirdi. Birkaç parça küçük yosunlu akik taşının ağza alındığında susuzluğa iyi geleceğine de inanılırdı.

Geyik İnsanları, kullanmayı ve geliştirmeyi öğrenirlerse taşları gibi iyileştirici güce sahiptirler. Taşları gibi çevrelerindeki insanların gözünü ve gönlünü okşayan güzellikler yaratır, çevrelerindeki her şeyin güzellikler taşımasını isterler. En sıradan şeyden bir güzellik yaratabilirler. Bu kişilerin bulundukları ortam, evleri, çalışma odaları herkese çekici gelen alımlı yerler olur.

Bu totemin insanları hem madenlere hem bitkilere yakınlık duyar. Taşları gibi bitki ve maden alemiyle ruhsal bağlantı kurabilir. Zamanlarının bir bölümünü dağlık veya ormanlık yerlerde geçirirlerse huzur duyarlar çünkü doğa onların çok sevdiği birçok unsuru buralarda bir araya getirmiştir.

Bitki Totemleri: Cıvan perçemi: Acchillea Millefolium :Yunan efsanesinde Achille’nin çiçeğin yararını keşfettiği ve kendi adını koyduğu söylenir. Otun özsuyunun göze damlatıldığında gözlerdeki kızarıklık ve yanıkları giderdiğini söyler. Doğudaysa sapları “ I Ching” adlı özel ve ünlü falın açılmasında kullanılır. “Kırda, kentte birçok yerde rastlanır. Çok keskin bir kokusu ve içindeki tanenden ve acı bir madde olan achilleine’den gelen ekşimsi bir tadı vardır. Dalları çok incedir, eğreltiotunu andırır.Beyaz çiçekleri yaz boyunca açmayı sürdürür. Cıvan perçeminin tümü sağlık için yaralıdır. Kızılderililer bu otu yorgunluğa ve hazımsızlığa karşı kullanmışlardır. Ayni zamanda sinirleri güçlendirir, gözenekleri açıp toksinlerin atılmasını ve kanın temizlenmesini sağlar. Bu özellikleriyle soğukalgınlığı, grip ve benzeri hastalıklara çok iyi gelir. Üşütme başlangıcında çayı içilirse 24 saatte insan sağlığına kavuşur. İdrar söktürücü olarak da kullanılabilir. Dıştan kullanımında bu ot bölgesel uyuşturucu ve dezenfektan yerine geçer. Bir böcek, sivrisinek sokmasında yaprağı ağızda çiğnenip sokulan yerin üstüne konursa acı ve kaşıntıyı kısa sürede yokeder. Diş ağrılarını da ayni biçimde durdurabilir.

Bu şifalı ot sık sık akciğer, salgı bezleri ve göğüs hastalıklarına yakalanan Geyik İnsanları için çok yararlıdır. Bitki totemleriyle G.İnsanları arasında da birçok benzerlik vardır. Tıpkı Cıvan perçemi gibi bu burcun insanları da çok yönlü, yararlı, yaşadıkları dünyaya neşe, güzellik saçmak isteyen kişilerdir. Hareketli bir iş temposu gerektiren yerlerde bu insanlara sık sık rastlanır. Genellikle çevrelerini güçlendirici ve destekleyici bir hava içindedirler. Enerjileri öyle coşkundur ki bir yığın insanı hemen yörüngelerine sokabilir. Arkadaşlıkarı iyidir. Birlikte oldukları insanların her türlü sorununun çözümünde yardımcı olurlar. İçinizi dökmeniz, yaşama açılmanız ve güçlükleri yenmeniz için sizi yüreklendirirler. Fakat Geyik İnsanlarına bu sorunlar ilginç bir ibçimde aktarılmamlıdır. Yoksa hızlı düşünme biçimleri yüzünden hep ayni dertleri dinlemekten çabucak bıkar ve dikkati dağılabilir.

Geyik Burcu’nun diğer özellikleri haftaya devam edecek…

 
Toplam blog
: 103
: 2248
Kayıt tarihi
: 26.07.06
 
 

 Hacettepe Üniversitesi'nde Psikoloji okudu. İ.Ü. Gazetecilik mezunudur. Öğrencilik yıllarında İn..