Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ocak '17

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Gezelim, görelim : Yeni Zelanda

Yeni Zelanda’da Gezilecek En Güzel 10 Yer

Malta gezimizden sonra yurt dışı seyahatlerine epey ara vermek zorunda kalmış olsak da yeni rotamızı belirledik: Yeni Zelanda!

Eminim herkesin mutlaka görmeyi istediği bir ülkedir. Hatta görmeyi geçtim yaşamak istediği bir ülkedir. (NOT: Yeni Zelanda'da yaşama fırsatını yakalayabileceğiniz ufak ip uçlarını sizlerle diğer blog yazımda paylaşacağım. Bkz: Yeni Zelanda'da Okurken Çalışma İmkanı ) Doğal güzellikleri insanı alıp başka diyarlara götürüyor resmen. Gitmişken biraz uzun kalıp hepsini görmek istiyoruz. Bu arada Kasım-Mart aylarında orada yaz olduğu için bizim gidiş tarihimiz 14 Şubat olacak :) 2 hafta boyunca gezmeyi planladığımız destinasyonlar hakkında kısaca bilgiler vermek istedim. Gezi sonrası deneyimlerimi ayrıca sizlere aktaracağım :) Umarım hepsini gezebilmek için fırsatımız olur.

Bir sonraki blog yazımı bekleyin :)

Sevgiler :)

1. Fiordland Ulusal Parkı

Derin buzulların erimesiyle ortaya çıkan, izleyenleri büyüleyecek kadar güzel bir manzaraya sahiptir. Fiordların en bilineni, doğa harikası Milford Sound’tur. Dünya’da görülmesi gereken yerler listesinde birinci sırada yer almaktadır. Buraya ulaşmak için kullanılan yol olan The Milford Road kesinlikle görülmesi gereken harika bir yerdir.

Fiordland Ulusal Parkı

Fiordland Ulusal Parkı

2. Abel Tasman Ulusal Parkı

Yeni Zelanda’nın en küçük milli parkı olma özelliğini taşıyor olmasına rağmen mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yerdir. Altın rengi kumsalı, heykelleri andıran doğal granit kayaları ile dünyaca ünlü bir yerdir.

Abel Tasman Ulusal Parkı

Abel Tasman Ulusal Parkı

3. Queenstown

Lake Wakatipu kenarında konumlanmış, adrenalinin dünyadaki başkenti olarak adlandırılan Queenstown’da bungy jumping, Shotover Jet sürat motorları ile kanyon nehrinde adrenalin dolu bir gezi, skydiving, rafting gibi birçok açık hava aktiviteleri ile macera ile dopdolu zaman geçirebilirsiniz. Güney Alpleri ile çevrili olmasından dolayı ülkenin en gözde kayak pistlerine de ev sahipliği yapmaktadır. Macera ruhunu taşıyanların mutlaka ziyaret etmesi gereken bir yerdir.

Queenstown

Queenstown

Queenstown

Queenstown

Queenstown

Queenstown

4. Rotorua

Volkanik aktiviteler ile oluşmuş bölge, kaplıcaları, çamur havuzları, gayzerleri ile ünlü ve  Yeni Zelanda’nın yerlileri olan Maoriler için spritüel merkezlerden biridir. Rotorua’da dünyanın en iyi dağ bisikleti parkurlarından birinde bisiklet sürebilir, jeotermal spaya gidebilir, turistik balıkçılık yapabilir, orman içerisindeki trekking rotalarınde yürüyüşlere katılabilir ve Zorbing sporunu yapabilirsiniz.

Rotorua

Rotorua

5. Adalar Körfezi

İrili ufaklı 144 adadan oluşan bu körfez, denizseverler tarafından mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir rotadır. Sub-tropikal iklime sahip bu körfezde tekne ile adaları keşif turları, su sporları, doğa yürüyüşleri yapılabilecek etkinliklerdir.

Adalar Körfezi

Adalar Körfezi

6. Cook Dağı

Yeni Zelanda’nın en yüksek dağı olma özelliğinin yanı sıra görenleri büyüleyecek güzellikteki manzarası ile ülkenin en popüler turistik destinasyonlarından biridir. Her yaşa uygun yürüyüş rotaları, Tekapo Nehri kıyısında eşsiz günbatımı manzarası ve geceleyin yıldızların dokunabileceğiniz kadr yakın görünmesi kaçırmamanız gereken anlardandır.

Cook Dağı

Cook Dağı

7. Westland Ulusal Parkı

Bozulmamış doğal güzellikleri ve buzullarıyla meşhur bu park ülkenin güney adasında yer almaktadır. Özel kıyafetler ve çivili ayakkabılarla üzerinde dolaşabilirsiniz. Eşsiz bir deneyim olacaktır.

Westland Ulusal Parkı

Westland Ulusal Parkı

8. Tongariro Ulusal Parkı

1887 yılında kurulan bu ulusal park, Yeni Zelanda’nın ilk, dünyanın da dördüncü milli parkıdır. 1993 yılından beri de UNESCO Dünya Mirasları listesinde yer almaktadır. Maoriler için, parkın merkezinde bulunan dağlar dini ritüeller için oldukça önemlidir. Sönmüş ve hala aktif olan volkanları, platosu ve ekosistemi ile şaşırtıcı bir yerdir.

Tongariro Ulusal Parkı

Tongariro Ulusal Parkı

Milli park alanında yer alan Ruapehu, Tongariro ve Ngauruhoe dağları Yüzüklerin Efendisi filminin birçok sahnesine ev sahipliği yapmıştır. Filmde geçen 2,797m yüksekliğindeki Tongariro Dağı en son 2012 yılının Kasım ayında patlamıştır.

9. Coromandel

Yeni Zelandalılar için bir tatil beldesi olan bu kasaba, sessiz, sakin, huzur dolu bir kaç gün geçirmek isteyen, dinginlik arayanlar için oldukça ideal bir destinasyondur. Bot turlarına katılabilir, ılık sularında yüzebilir, ve bu manzaranın keyfini çıkartabilirsiniz.

Coromandel

Coromandel

10. Kaikaura Yarımadası

Oldukça ilgi çekici bir destinasyondur. Bu yarım adada deneyimleyeceğiniz alternatif etkinlikler vardır. Yunuslarla yüzme fırsatını yakalayabilir, fok balıklarını izleyebilir ve balinaları yakından görmek için açık denizlere turlara katılabilirsiniz.

Kaikaura Yarımadası

Kaikaura Yarımadası

 
Toplam blog
: 8
: 138
Kayıt tarihi
: 20.10.14
 
 

Hacettepe Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı bölümünde anadal programımı, Fransızca Mütercim ..