Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Temmuz '13

 
Kategori
Güncel
 

Gezi Parkı Direnişi;'Yeryüzü Sofraları'

Gezi Parkı Direnişi;'Yeryüzü Sofraları'
 

www.yurtgazetesi.com.tr


Son iki aydır ülkemizde sıradışı, anlamlı ve dokunaklı olaylar birbiri ardına yaşanıyor. Mayıs ayı sonlarında başlayan 'Gezi Parkı Dİrenişi' gündemi belirlemeye ve yaşamın hemen her anında karşımıza çıkmaya devam ediyor.

Ramazan ayının ilk iftarı bu akşam yaşandı ve Gezi Parkı Direnişi'nin renkli gruplarından Devrimci-Antikapitalist Müslümanlar iftar gündemine damgasını vurdu. Galatasaray Lisesi önünden başlayan ve İstiklâl girişinde sona eren iftar organizasyonuna  'Yeryüzü Sofraları' adını verdikleri etkinliklerle imza attılar. Polisin İstiklâl girişindeki engellemesi olmasaydı bu yeryüzü sofraları Gezi Parkı içlerine kadar ulaşacaktı. Bu iftar yemeğinin, Beyoğlu Belediyesinin Taksim meydanında vermiş olduğu iftar yemeğinden farklı ve değerli kılan unsurlar ise sponsorsuz, gösterişsiz ve doğal olmasıydı. Tenceresini, tabağını, ekmeğini, kumanyasını kapan İstiklâl'e gelerek yerlerde gazete kağıtları üzerinde hazırlanan sofralara diz çöküler. İki lokma ekmeğini yanındaki ile paylaşarak müthiş bir gönül zenginliğine önayak oldular. O iki lokma ekmek, o bir yudum içeçek diğerleri ile karışarak adeta kırk çeşide ulaştı. Yemekler yendikten sonra tıpkı Gezi Parkı'ında olduğu gibi gönüllü temizlik seferberliği yaşandı. Bu sorumluluk anlayışı artık Gezi Ruhu'nun karakteristik özelliği haline geldi.

Sergilenen bu görüntüler bu ülke için bir ilkti. Yaşananlar, bu topraklarda dini inançların hiç kimsenin, hiç bir grubun tekelinde olamayacağını ilan ederek  'Vitrin Müslümanlığı'nın anlamsızlığını, donukluğunu ve sahte yüzünü ortaya koydu. 

Gezi Parkı Direnişi, bu akşam siyasal iradenin elinden 'İnanç Silahı'nı alarak kazanımlarına bir yenisini daha ekledi. 

Bu paylaşım MB onayına gönderilidiği sıralarda toplanan kalabalık teravih namazını kılmak üzere olay camii Bezm-i Alem Valide Sultan'a doğru hareket ediyordu.

...

Karşılıklısız, koşulsuz, dört dörtlük bir vatan sevgisinin hüküm süreceği günlerde sarmaş dolaş olmak üzere.

 
Toplam blog
: 262
: 1569
Kayıt tarihi
: 27.09.07
 
 

Anadolu'nun doğusunda sonradan ismi değiştirilen köylerden birinde zemheri zamanına denk gelen bi..