Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Kasım '15

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Geziyorum... Damlataş Mağarası- Alanya

Geziyorum... Damlataş Mağarası- Alanya
 

objektifimden...


Yıl 1948… Alanya’da ki liman inşaatı tüm hızıyla sürerken, liman inşaatında kullanılmak üzere taş ocağında dinamitler patlatılır. Bu dinamit patlatmaları esnasında ocakta açılan bir oyuktan içeri giren işçiler, gerçek bir tabiat mucizesi, tabiri caizse bir tabiat şaheseri ile karşılaşırlar.

15 metre derinlikte, 2500 metreküp hava ihtiva eden hacimde, etrafı 10 metre kalınlıkta sütunlar ve içerisi bin bir renkte dikit ve sarkıtlarla bezeli bir mağaradır buldukları.

Ülkemizin en fazla yağış alan bölgelerinden biri olan Alanya’da ki bilhassa kış aylarında halen devam eden damlamalara sahip olan bu mağaraya Damlataş Mağarası adı verilir yerel yöneticiler tarafından.

Ve… Alanya turizminin ilk temel taşları oluşturulur, mağaranın bulunmasıyla.

 Jeologların inceleme raporlarına göre 15 bin yılda oluştuğu tahmin edilen mağara aynı zamanda,  içeriside normalden çok fazla ihtiva ettiği karbondioksit oranı, azot ve iyonlar ile yaz, kış değişmeyen 23.3 santigrat derecedeki sıcaklık özelliği ile de astım ve bronşit hastalarına şifa olma özelliğini taşımaktadır.

Yerel halk ilk zamanlar, evlerini pansiyon olarak açmaya başlarlar gelen ziyaretçilere. Alanya merkezine 1 kilometre uzaklıkta olan bu muhteşem görselliğe sahip ve şifa kaynağı olan mağara etrafında, şimdilerde sayısız tesis ve işletme hizmet vermekte; gerek yurt içinden, gerekse yurt dışından gelenlere.

Gelin, görün hatta deva arıyor iseniz astım ya da bronşit hastalığınıza, 21 günlük şifa kürlerine katılın derim.

Yurdumuzun cennet köşelerinden birini daha tanıtmaya çalıştım sizlere…

Bir başka cennet köşede buluşmak üzere, kalın sevgiyle…

Ay Şen

 
Toplam blog
: 533
: 1375
Kayıt tarihi
: 14.11.10
 
 

Aydoğdu; kızgın güneşinde Ağustos'un, sararmıştı altın sarısı başaklar. Kırlangıçların göç dansın..