Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Kasım '09

 
Kategori
Psikoloji
 

Gıdası stres olan insanlar...

Gıdası stres olan insanlar...
 

img244.imageshack.us/.../ofkekontrolu1wy0.jpg


Geçenlerde gazetelerde ilginç bir yazı dikkatimi çekti. Prof. Dr. Servet Öztürk sanılanın aksine kısa süreli stresin kalbe yararlı olduğunu söyledi. Kısa süreli stres insanın uyuşukluğunu alıp, kişiyi canlı tutarmış. Kısa süreli stresin yararlarını ise Prof. Öztürk şöyle anlatıyor.

- Çünkü stresin sonunda gevşeme ve sorunun üstesinden gelme keyfi vardır.

Profesörün açıklamasına göre insanlar belki de farkında olmadan stresli ortam yaratmaktan keyif alıyorlarmış.

Stres açığa vurulmalı mı?

Doktorlar uzun süre stres altında olan kişilerde iki tip davranış biçimi ortaya çıktığını söylüyorlar. Bazıları stresi açığa çıkarır yani sinirli davranışlar gösterir ya da çevreye bağırıp çağırır. Bu tür davranışlar stresin atlatılmasına ve zararlı etkilerin yok edilmesine neden olur. Ancak bazı tip davranışlar vardır ki; kişiler stres altında olmalarına rağmen bir reaksiyon göstermez, stresi içlerinde uzun süreli yaşadıklarından ve açığa vurmadıklarından kalp hastalıklarına yakalanma riskleri yüksektir. Bunun için doktorlar ikinci tip kişilere spor yapmayı öneriyorlar. Spor sonrasında ortaya çıkan keyifli gevşeme stresi ortadan kaldırırmış.

Bazı kişiler vardır ki, stres onların gıdaları olmuştur. Bu kişiler kendilerine hakaret edilmesinden de hoşlanırlar, bunun için de önce hakaret etmeyi kendilerine görev bilirler. Çünkü kendilerine hakaret edilmesi onlara zevk verir. Etrafta stres yaratıp, ortalığı karıştırmaktan da sonsuz zevk alırlar .Ancak buna karşılık siz tepki verirseniz, bu stres sizi etkilemez. Ama hiç bir tepki göstermez, sessiz durursanız yakında olası bir kalp hastalığına yakalanabilirsiniz.

Benden söylemesi....

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..