Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Haziran '15

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Giydiğimiz çorapların boğazı neden bu kadar sıkı, ölü mü bağlayacağız?

Giydiğimiz çorapların boğazı neden bu kadar sıkı, ölü mü bağlayacağız?
 

Üretenlerin ürettikleri malı insanların nasıl kullanacaklarını bilmediklerini anladım. Hatta ne için kullandıklarını bile… Çorabı şapka yerine başımıza takıyoruz sanıyorlardır belki de… Bu kadar bilgisizlik olur mu ya! Kardeşim sen bu çorabın boğazını neden bu kadar sıkı yapıyorsun? Bacaklarımız yara bere oluyor. Tutsun diye boğazına az lastik konulur, boğazı lastikten yapılmaz.

Usta demek sadece neyin nasıl yapılacağını bilmek değil, insanların bunu nasıl kullanacağını, rahatsız eder mi, insanların hassasiyetleri var, hastası var, yaşlısı var, bileceksin. Kim öğretiyor size bu çorapçılığı? Öküz mü bağlıyorsun ya, ne bu lastik!

Tutsun yeter kardeşim, boğazı sıkı lastikten giyemiyoruz çıkaramıyoruz… İnsanların çoğu bu çorapları imal edenlere ağzına geleni söylüyor. Kimse memnun değil, herkes şikâyetçi. Bu durum ucuz ve kalitesiz çoraplarda daha fazla. Lastikten sokamıyorsun ayağına ya. Çorapçılık Türkiye’de ölmüş, nedeni belki de bu.

O kadar lastik takma kardeşim tutar, biz biliyoruz, biz de yaptık bu işi. Ayaklarımız bizim demirden mi, yap yumuşacık, değmeden giyelim, kendiliğinden çıksın. Sizin çoraplarınızı Cüneyt Arkın bile ayağından zor çıkarır. Giyerken fıtık oluyoruz ya! Türkiye’de devlet Allahlık, üretilen mallarla ilgili kalite kontrolü yok. Çoraplar satılmıyor. 1 liraya verdiğin halde bile. Neden acaba. Çoraba benzemiyor da ondan. Bütün gün ayağımızda. Terlemesinden kokusundan vazgeçtik ayağımızı sıkıyor, bacağımızı kesiyor. Utanmasak sizin be ucubelerinizi kaldırıp atacak yalınayak gezeceğiz. Çoraplarınıza verdiğimiz paraları helal etmiyoruz!

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..