Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Haziran '15

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Kızların kendilerini erkeklere beğendirmeye çalışmalarında yadırganacak bir durum yok

Kızların kendilerini erkeklere beğendirmeye çalışmalarında yadırganacak bir durum yok
 

Ne yapsınlar gariplerim, yerleşik saçma anlayışlar nedeniyle durumları karpuz gibi seçmece. Geri görüşlü zevat hem bu abuk sabuk anlayışları getiriyor hem de şurasını burasını oynatıyor diye kızları eleştiriyorlar.

Affedersin mal gibi tezgâha koymuşsun, alıcı bulmak için elbette kendilerini gösterecekler. Şansları bu. “Ahlaklı namuslu olsunlar elbette onları birileri alır” Bekle alır, kızlar evlenebilmek için kendilerini beğendirmek zorundalar, değilse evde kalırlar. Senin başı önünde kalkmayan kızların 45 yaşında, koca arıyor. Hayat insanları bazı şeyleri yapmaya mecbur bırakıyorsa diyecek bir şeyimiz olamaz.

Saçlarını taramasını bile eleştiriyorsun, belki de tek umudu saçlarıdır. Seçme beğenme hatta alma hakkı erkeklerde olduğu sürece biz kadınlar bizi alsınlar diye tezgâhta müşteri bekleyeceğiz. Seçme beğenme hatta alma hakkı neden erkeklerde? Erkeklerin ne özelliği var. Adet olmuşmuş… Boş versene! Modern gençlik bu tabuları yıkmalı ve kızlar da seçmeli beğenmeli almalı. Biz kızlar hayır deme hakkımız var ama “beni al/bana gel” deme hakkımız yok. Bu durum çok açık mağduriyet yaratıyor. Oturmuş bizi birisi fark edip evlenme teklif edecek diye bekliyoruz. Eden olmazsa…

Ya işte birileri genç kızların kendilerini beğendirmek için yaptıkları şeyleri eleştiriyorlar. Ben de kızlara diyorum ki doğru yoldasınız. Çünkü böyle yapmazsanız erkeklerin dikkatini çekemezsiniz. Daha iyi bir eş hakkınız. Olmazsa kadınlığınızı kullanacaksınız. Ağzından girip burnundan çıkacak gerekirse kandıracaksınız. Kendinizi göstermenin her yolunu deneyecek erkeklerin aklını başından alacaksınız. Boş verin sizi eleştirenlere. Nefes aldırmayacaksınız. Seçme beğenme de neymiş karpuz muyuz biz. Tersine onlar yalvaracak beni al diye. Sümsük ev kızları gibi oturup koca beklerseniz hakkımı helal etmem. Bu ne ya, başım önümde terbiyeli ehlaklı bekleyeceğim komşunun öküz kafalı oğlu beni alsın diye! 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..