Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mart '14

 
Kategori
Güncel
 

Gizli Suriye toplantısı YouTube'a düştü; Kılıçdaroğlu deşifre oldu!

Gizli Suriye toplantısı YouTube'a düştü; Kılıçdaroğlu deşifre oldu!
 

İlk olarak 17 Aralık'ta sinyalleri vermişti...

Henüz gösteri devam ediyorken, yani üç yıllık hazırlıklar büyük bir maharetle sergilenmeye devam ederken Kılıçdaroğlu ekranlara çıkmış ve esas gösteri henüz başlamadı deyip Başbakan'a ve oğluna göndermede bulunmuştu.

Nitekim 25 Aralık soruşturma girişimi Kılıçdaroğlu'nu haklı çıkarmıştı.

Peşinden tapeler gelmeye başladı. Kılıçdaroğlu her defasında arkası gelecek, bakın ne sürprizler göreceksiniz mealinde açıklamalar yaptı.

Bütün bunlar bir tahmin ya da bir öngörü olarak düşünülebilirdi. Gerçekte buraya kadar da bir işbirliği söz konusuydu. Tapeler sosyal medyaya veriliyor; bunların yorumlanması, reklamının yapılması görevini Kılıçdaroğlu ifa ediyordu.  Hatta açıkça suç olmasına rağmen bazı ses kayıtlarını CHP grup toplantılarında naklen yayınlıyordu.

Kaset imâlatçılarıyla Kılıçdaroğlu arasında sıkı bir işbirliğinin varlığı açıktı ama yine de filli bir işbirliğinin varlığı söylenemezdi...

Ama son olay, yani 13 Mart 2014 günü Dışişleri Bakanlığı'nda Suriye ile ilgili yapılan gizli toplantının konuşma kayıtları 27 Mart 2014 günü YouTube'a konmasıyla bu fiili işbirliği tesçillenmiş oldu.

Bakın Kılıçdaroğlu 20 Mart 2014 günü, yanı günler öncesinden, konuk olduğu Samanyolu Tv'de neler söylemişti:

"Erdoğan seçimlerden önce orduyu Suriye'ye sokmak isteyebilir. Provokasyonlar olabilir. Bununla ilgili bazı duyumlar var!"

Kılıçdaroğlu, herhalde müneccim değildi. Belli ki konuyla ilgili bilgiler bir şekilde kendisine iletilmişti.

Biz yine de hüsn-ü zan gösterip Kılıçdaroğlu'nun boş atıp dolu tuttuğunu düşünecektik ki bu defa Kılıçdaroğlu, kayıtların YouTube'a yüklendiği günün akşamı Kanaltürk tv'ye konuk oldu. Kendisine günler öncesinden bu bilgiye nasıl sahip olduğu soruldu. Kılıçdaroğlu:

"Bizim de kendimize göre kaynaklarımız var. Bürokraside vicdanını kaybetmemiş insanlar var" mealinde cevap verdi.

Bu, açıkça itiraf niteliğindeydi.

İşin daha da ilginç yanı; olay Türkiye gündemine bomba gibi düştüğünde herkes çok şaşkındı. Bu kadar dinlemelerin ayağa düştüğü bir ortamda nasıl oluyordu da bu kadar gizli bir toplantı için gerekli önlemler alınmamışti. Buna hiç kimse ihtimal veremiyordu. Bütün uzmanların birleştiği nokta, dinlemenin yüksek teknolojiyle dışarıdan ortam dinlenmesi şeklinde yapıldığıydı. Oysa bugün yapılan resmi açıklamalarda dinlemenin içeriden yapıldığı ihtimali üzerinde durulmaktadır.

Yani yapılan resmi açıklamayla Kılıçdaroğlu'nun son açıklaması birbiriyle örtüşmektedir.

Aslında Kılıçdaroğlu Kanaltürk'deki söyleşisinde çok daha ilginç bir açıklamada bulundu. Kılıçdaroğlu, Baykal kasetiyle ilgili Erdoğan görüntülerini kendisinin daha önceden izlediğini, verilen görüntülerin başlangıç kısmı olduğunu söyledi. Yani görüntülerin devamı da varmış!

Bütün bunlar;

Kılıçdaroğlu'nun kabul etmediği 'Paralel Yapı'nın gerçek olduğunu...

Ve Kılıçdaroğlu'nun bu yapıyla sıkı bir işbirliği içinde olduğunu, hatta kasetlerin önce Kılıçdaroğlu'nun elinden geçtiğini ispatlamaktadır.

Özetle Kılıçdaroğlu deşifre oldu.

Hem de bizatihi kendi itiraflarıyla!

28 Mart 2014

Hasan Basri Ozgen

 
Toplam blog
: 337
: 4184
Kayıt tarihi
: 03.08.07
 
 

Hukukçuyum... Hukukun üstünlüğünün ve hukukçunun saygınlığının ülkemde gelişmesini ve kalıcı olma..