Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Eylül '10

 
Kategori
Siyaset
 

Globalizmin Milli Güvenliğimize Yansıması

Globalizmin Milli Güvenliğimize Yansıması
 

Ülkenin çözülür konuma getirilmesinin asli sebebi Globalizmdir. Ülkeler aslında sınırlarını egemen güçlerin gümrük duvarlarının sınır olarak çizilmesinden kaynaklanır. Bu ülke alanları neomodern devlet anlayışı ile egemen kapitalin sömürü alanlarıdır.

Millet fikrini de egemen güçler bu nedenle devamlılık sağlanması ve halkın içselleştirerek realiteyi benimsemesi için bir çok açıdan desteklerler.

Oysa Ülke coğrafyasında yaşayan halk Ülkesine ve milletine manevi bağlarla samimi olarak bağlanır ve canını da vatanı uğruna feda etmeye hazırdır.

Halk için vatan kutsaldır, tıpkı aile fertlerinin arı namusu gibi. Ama egemen kapital sahibi güçler bunu öyle önemsemezler. Önem verseler benimseseler paralı askerlik, sahte rapor ile askerden kaytarmanın yollarını ararlar mı?

İşte son yıllarda egemen bir kapitalist akım gibi gündemde duran "Globalizm" le sermeyenin serbest dolaşımı, dünya galabal pazarlama olanakları egemen güçlerin ülke bütünlüğü ve sınırların kutsallığı samimiyetinden vazgeçtikleri gözükmektedir.

Bazı sözde kapitalist sözcüsü veya kapital sahiplerinin ülkede baş ağrısı olan coğrafyanın, bırakın ayrılsın demelerinde ki espiri de bu açıdan değerlendirilmelidir. İstediği yere hatta düşmanlık yapan ülke dışı yerlerde yatırım yapmayı kar açısndan değerlendiren ve bunu normal karşılayan kapitalist için sınırların pek de önemi kalmamaktadır.

Bu nedenle de milli devlet, üniter devlet bilinci erozyona uğratılmak istenmektedir ve yapıyorlar. Elbette bu eylemler 1 .Sınıf devletlerde uygulanmıyor.

Cumhuriyet rejiminde halk vatanın bütünlüğü içinde kendisi de bütünleşerek milleti oluşturur. Cumhurun egemenliği esasından ekonomide de halk söz sahibidir. Kapitalin işletilmesinde cumhurun düşünceleri egemen olur. Global kararların ülke içine yansıması, cumhuriyet ilkelerine ters düşer. (Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.) Her konuşmada bu sözü ipoteğinde zannedenler gereğini de bilmelidirler.

Oysa cumhuriyetin temel içeriklerinden birnin devlet ekonomik politikalarının esas işlevi ekonomik yatırımlarında ülke insanlarının refahı hedef olarak planlanır. Ama globalizmde önemli olan kapital sahibinin karıdır. Kapital sahibinin bu hevesi ülke bütünlüğü ve üniter apısının korunması düşüncesinin önüne geçer duruma gelmiştir.

Son günlerde ki ülkemizin maaruz kaldığı saldırıların kaynağında da bu ABD destekli politikalar vardır.

Kapitalizmin bir para detayı belgeseli. : http://video.google.com/videoplay?docid=6059179993079178774&ei=9KndSbvoAqei2wLojqGkCQ&q=orientation+presentation+t%C3%BCrk%C3%A7e+altyaz%C4%B1l%C4%B1#docid=1047602322497752210

 
Toplam blog
: 376
: 1841
Kayıt tarihi
: 06.07.07
 
 

Hayat herkes için aslında yalnızlıktır. hiç kimsenin doğal garantisi yoktur. (Günlük atüel haberl..