Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ekim '18

 
Kategori
Siyaset
 

Gökçek Havasını Alır..

Gökçek Havasını Alır..
 

Gökçek, Bahçeli'ye üzerinde 'Allah her kapıyı açandır' yazılı kase hediye etmiş. Hayırlı uğurlu olsun diyelim, ne diyelim..

Bir kapı kapanır, diğer kapı açılır..

Aç kapa, aç kapa musluk misali..

AKP kapılarını kapattıysa MHP ne güne duruyor Gökçek için. Nitekim öyle de yapılmaya çalışılıyor. Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı gösterilmeye çalışılıyor MHP'den Melih Gökçek..

Havasını alır gösterilirse..

Çeyrek asır başkenti yönetti yetmedi mi? Biraz da başkaları yönetsin be azizim.

Bir kere Gökçek görevdeyken görevinden alınan bir isimdir. Erdoğan'a inat yaklaşım demek olur MHP'den aday gösterilirse. Ki, böyle bir şey söz konusu olursa Cumhur ittifakı da çatırdamaya başlar ve beklenmedik sonuçlar ortaya çıkabilir.

Olası düello ülke siyasetinin gidişatını bile değiştirebilir ama ben Gökçek'in MHP'den aday gösterileceğine pek ihtimal vermiyorum.

İş Erdoğan-Gökçek duellosuna dönüşeceği için böyle bir aday girişiminin Gökçek tarafından ciddi anlamda yapılacağını zannetmiyorum.

Konuşulanlar olsa olsa seçim öncesi spekülatiflerden ibarettir.

Gökçek otursun dinlensin biraz. Biraz değil epeyice dinlensin bence.

Siz zannediyor musunuz ki seçimleri kazanarak başa geliyorlar özellikle Büyükşehir Belediye başkan adayları? Hatta diğer parlamenterler (İstisnalar hariç) 

İstanbul ve Ankara'yı kimlerin yöneteceği şimdiden belirlenmiştir bile!

Bu iki Büyükşehir CHP'ye geçebilir. Hatta geçmelidir de. Zira siyasi temaüller gereği, demokrasinin gereği Ankara ve İstanbul'un yönetimlerinin CHP adaylarına verilmesidir.

Verilmesidir diyorum çünkü sandık kazanımı diye bir şey yoktur dünya siyasetinde. Eğer olmuş olsaydı (Göz vardı nizam vardı 24 Haziran seçimlerinde ve o coşkuya karşın Muharrem İnce seçimleri kazanmış ama kazandırılmamıştır)

Az çaba gösterilmemiştir 16 yılda Erdoğan'ın partili cumhurbaşkanı seçilmesi serüveninde.

MHP'nin de hangi şehirlerde kazanacağı bellidir. Göstermelik Erdoğan-Bahçeli söz duellosu boşuna yapılmamıştır grup toplantılarında.

Her şey yazılmış çizilmiş hesaplanmıştır yerel seçimler öncesinde. Seçmen de sandığa giderek kendi seçtiğini zannedecek.

Dünya'da seçimler doğru yapılıyor olsaydı Trump'ı tanımayacaktı dünya kamuoyu.

Doğru yapılıyor olsaydı 15 yıldır Putin'i Merker'i görmezdik koltuklarında..

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..