Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '07

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Gökkuşağı böreği…

Gökkuşağı böreği…
 

Toplum olarak böreği severiz gerçekten…

Hem lezzet olarak güzel bir börek tarifi vereceğim sizlere, hem de annelerin çocuklarını besleme kaygılarını bir parça serinletecek…

Zorla sebze yiyen çocuklar için de bir kurtarıcıdır bu börek, test edilmiş onaylanmıştır efendim…

Benim öyle şu kadar gram, bu kadar adet gibi algılamalarım olamadığından, maalesef bu konuda sizleri fazla aydınlatamayacağım, ama el, göz yordamadı bulacağınızdan da eminim, ki, bu börek de zaten, azını da, çoğunu da kaldırıyor malzemenin…

Malzemelerimiz:

(Tüketilme potansiyelini bilemem, ama tahminen 4 kişilik, börek yediriyor kendini, benden söylemesi…)

3 adet yufka

Havuç

Ispanak

Biraz kaşar peyniri

Biraz sucuk

Sıvı yağ

Biraz da tuz

Genelde ben iki parti yapıyorum, hatta bazen de pişirmeden dondurucuya atıyorum poşetler içinde, oğlum canı çektiğinde evde yalnızken, fırına koyuyor ve afiyetle yiyor.

Havuçları rendeliyoruz.

Ispanakları yıkayıp, tabi ki, doğruyoruz.

Yufkalardan birini masaya yayıyoruz.

Üzerine 3 yemek kaşığı sıvı yağ ( Zeytinyağı, çiçek yağı, soya yağı… Her ne kullanıyorsanız) gezdiriyoruz.

Havuç rendesini üzerine yayıyoruz.

Birazcık da tuz serpiyoruz.

2. yufkamızı havuçların üzerine seriyoruz.

3 kaşık sıvı yağ gezdiriyoruz.

Üzerine doğranmış ıspanakları yayıyoruz.

Yine çok az tuz serpiyoruz.

Son yufkamızı da ıspanakların üzerine seriyor, üzerine yine 3 kaşık yağ gezdiriyoruz.

Bu sefer de sucuk parçalarını serpiştiriyoruz.

Sonra…

Bir kenarından tutup yufkalarımızı rulo haline getiriyoruz.

Rulo halindeki yufkalarımızı ekmek dilimler gibi dilimliyoruz.

Yağlanmış tepsimize ekmek dilimleri şeklinde yerleştiriyor ve fırına veriyoruz.

Yufkalarımız pişmek üzerelerken, rendelenmiş kaşarları da üzerlerine serpiştiriyor, biraz da onların pişmesini bekliyoruz…

Ayranları hazırlayın hadi…. Börekler pişti….

Offf… Vallaha daha geçen gün yapmıştım ama, yine canım çekti…

Diyet yapan arkadaşlar, yüzünüzü buruşturmayın, altı üstü bir dilim ekmeklik yufka var bunda…

Çekinmeyin, yiyin…

Afiyet olsun…

Sevgilerimle…

Bir not daha, ille de kaşar rendesi olması da gerekmez…

Bir diğer not: Çocuğu okuldan dönünce dondurucudan alıp yapacak arkadaşlar, ola ki kaşarınız var, hazır rendelemişken biraz daha rendeleyip, börekleri dondurucuya atarken bir ayrı poşete de kaşar rendelerini koyun…

Böreği fırına veren çocuk, rendelenmiş kaşarı da üstüne koyuyor, haberiniz olsun…

Gülgün Karaoğlu
Ekim, 31/07

 
Toplam blog
: 1269
: 1343
Kayıt tarihi
: 18.09.07
 
 

İzmir, 1963 doğumluyum. Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce bölümü mezunuyum ve özel bir şirkette ..