Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Temmuz '08

 
Kategori
İlişkiler
 

Gökyüzündeki Venüs mü? Rümeysa mı?

Gökyüzündeki Venüs mü? Rümeysa mı?
 

İnternetten alıntıdır.


Çöl sıcağını yaşarken, vücudunuzun buz gibi olduğu bir anı yaşadınız mı? O an yerinize mıhlanıp kalırsınız. Bedeniniz bulunduğunuz ortamdan çok uzaklardadır.

Yaşam süreciniz içinde arka arkaya en kötü haberleri aldığınız anlar mutlaka olmuştur. O an siz ve hayatınız arasındaki ipin ucu kaçmıştır. Bir an önce ortamın değişmesini istersiniz, ipin kaçan ucunu yakalamak için çabalarsınız.Boğucu sıcağın bitmesini, belki gündüzün sona erip gecenin olmasını dilersiniz.Gece olsun ki, gökteki yıldızlar size yol göstersinler.

Milyarlarca sayıdaki yıldızlardan biri mutlaka gecemizi aydınlatacaktır.Ben hepimizin bir çoban yıldızı olduğuna inanırım.Kaybettiğimiz yönü bize gösteren bir yıldız... Bazen yıldızları izlediğimizde arada kayanları da gözleriz.Sakın umudunuzu yitirmeyin, kayan yıldızların gerisinde daha milyarlarca yıldız gökteki yerini alacaktır. Sadece kayan yıldızın çoban yıldızı olmaması gerekir. Çünkü; o gezegendeki takım yıldızlarının içindeki en parlak olan yıldızdır. Umudun simgesidir. Güneşin ilk kaybolduğu anda gece tam lacivert bir renk almadan gözle ilk görebildiğimiz, farkedilen tek yıldızdır.

Aslında yanınızda var olmayan , sizi yürekten seven birinin akşam güneş batmadan ortaya çıkarak, en duygusal anınızı size yaşatan, umutsuz olduğunuz anlarda ise "Umudunu yitirme, sakın üzülme" , "Bak! Ben halen burdayım", "Seni hiç bir anında yalnız bırakmayacağım" diyebilen bir venüstür.

Her insanın bir çoban yıldızının , diğer adıyla venüsünün olması gerekir.

Bazı insanlar gökte hergün çıkan venüsü farketmezler, bazıları da gökteki Rümeysayı önce farkederler.Venüs yerine Rümeysa yıldızını da seçebilirsiniz.Çünkü;Rümeysa en büyük yıldızdır.Onun büyüklüğü ihtişamı dikkatinizi çekebilir.Fakat, yıldızınızın büyüklüğü sizi de büyütüp yüceltmez.

Hayatımızın en kritik anlarında, yaşamla aramızdaki ipin ucunu kaçırdığımızda, çaremizin tükendiğinde ya bir Rümeysa yıldızına sığınır, onun büyüklüğünün altına gizlenerek hayata vasat bir şekilde devam eder, kaderimize razı oluruz ya da bir çoban yıldızı bulur, bize doğru yönü göstermesini bekler ve o yönde hayatımıza şekil veririz.
Gökdeki Venüs mü? Rümeysa mı?

Milyarlarca yıldızdan size yakın belki daha değişik yıldızlar mı?

Belki de tüm takım yıldızları...
 
Toplam blog
: 103
: 1399
Kayıt tarihi
: 21.03.08
 
 

Hacettepe Ün. mezunuyum. Öğrencilik yıllarımda ve okulu bitirdikten sonra bir gazetenin muhasebe ..