Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Eylül '10

 
Kategori
Futbol
 

Gol atan kazanır

Haftanın kapanış karşılaşması olan Kasımpaşa- Fenerbahçe maçı izleyenleri gole doyurdu. Kasımpaşa stadının bakımda olması sebebiyle maçın günler öncesinden Ali Sami Yen stadına alınması maçı daha ilgi çekici hale getirdi. Karşılaşmaya gelince; maçın henüz başında Şahin’in ayağından bulduğu golle öne geçen ev sahibi takım, skor avantajını çok uzun süre koruyamadı.

Ersen Martin’in sebebiyet verdiği penaltı golü ile Fenerbahçe beraberliği sağladı. Bu dakikadan sonra toparlanan Aykut Kocaman’ın öğrencileri yaklaşık 10 dakikada 3 gol bularak bir anda maçı 1-3’lük skora getirdi. Ancak geçmiş maçlarda, öne geçtikten sonra maçı koparma sıkıntısı yaşayan Fenerbahçe, aynı problemi Kasımpaşa karşısında da yaşadı. Nitekim Niang ile bulduğu 3. Golün hemen sonrasında kalesinde hemen 2. Golü görmesi bunu bize gösterir nitelikteydi. Şampiyonluğa oynayan bir takımın sezon başından beri süregelen savunma hataları bu maçta da fazlasıyla önümüze çıktı.

Ligte geride bıraktığımız 6 hafta itibariyle kalesinde 10 gol görerek, en çok gol yiyen takımların başında yer alması Aykut Kocaman ve Fenerbahçe’ye yakışmayan bir görüntüdür. İlk yarı boyunca fazlasıyla yapılan savunma hatalarına karşı Bilica, Yobo ve Andre Santos, Caner değişiklikleri yerinde bir müdahaleydi. Hücum yönünde bir sıkıntısı bulunmayan Fenerbahçe, böylelikle savunmasında da biraz daha toparlanmış gözüktü. Emre’nin orta alandaki üstün performansı Alex, İssiar Dia ve Niang’ı oldukça rahatlattı. Bu arada İssiar Dia için ayrı bir parantez açmak gerekir: Geçen hafta oynanan Beşiktaş derbisinde göze çarpan Senegalli yıldız dün adeta maça damgasını vuran oyuncuların başında geldi, geniş alanda etkili olan ve kanatları çok iyi kullanan bir oyuncu olan Dia iki asist ile de bize bunu gösterdi. Alex ve Niang’ın da üstün performansı, golleri maçı Fenerbahçe lehine çeviren en büyük unsurlardı. Dün akşam Alex-Niang-Dia gibi etkili ayakları Kasımpaşa forması altında izleseydik Fenerbahçe açısından bugünkü skor tersi olur muydu? Her şeye rağmen kriz dönemindeki bir takım için müthiş bir galibiyet oldu. Bazı spor yazarları her ne kadar Kasımpaşa karşısında alınan galibiyeti küçümser tavır içerisinde olsalar da şu unutulmamalıdır ki: Rakip kim olursa olsun galip gelmek büyük bir iştir, galibiyetin büyüğü küçüğü yoktur, gol atan kazanır. Dün akşam Fenerbahçe de goller attı ve kazandı. Bu galibiyet ile Fenerbahçe de KOCAMAN bir nefes almış oldu.


 
Toplam blog
: 11
: 564
Kayıt tarihi
: 12.09.10
 
 

1983 Tokat doğumluyum. Ancak çocukluğumdan beri İstanbul'da yaşıyorum. Meslek Lisesi mezunuyum. Ulus..